21.5.2015 12:06

«Πωλείται» όπως είναι επιπλωμένο

ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Άλλο ένα βαρίδι, στα λειτουργικά έξοδα και στις ανάγκες του οποίου αδυνατεί κι έχει αποτύχει να αντεπεξέλθει, διώχνει από πάνω του ο Δήμος Χίου, προωθώντας την εκμίσθωση και παραχώρηση της χρήσης του Βοτανικού Κήπου σε ιδιώτη.

Με 1.000 ευρώ μίσθωμα τον χρόνο για 9 συν 3 χρόνια θα δοθεί από το Δήμο Χίου η διαχείριση του Βοτανικού Κήπου, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής χθες το μεσημέρι.

 

Απελθέτω απ’ εμού

Αντιπολίτευση και συμπολίτευση στάθηκαν στην αδυναμία διαχείρισης του Βοτανικού Κήπου από το Δήμο Χίου και στην αναγκαιότητα πλέον να βρεθεί ένας διαχειριστής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στ. Καμπούρης, συνεπικουρούμενος και από τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση, τόνισαν πως, ζητούμενο για το Δήμο δεν είναι η είσπραξη ενός ενοικίου αλλά να απελευθερωθεί από τη διαχείριση και φροντίδα του Βοτανικού Κήπου κι από το κόστος που αυτή συνεπάγεται και υπολογίζεται στις 14.000 κατ’ έτος.

 

Πώς παραχωρείται

Ο διαχειριστής του είναι υποχρεωμένος να προσλάβει, με όποια σχέση εργασίας αυτός επιθυμεί, έναν γεωπόνο κι έναν βοτανολόγο κι έχει το δικαίωμα της εκμετάλλευσης της καντίνας - αναψυκτηρίου και της παρακράτησης των  εισιτηρίων που θα επιβάλλει σε συνεννόηση με το Δήμο για την είσοδο στο Βοτανικό Κήπο.

Υποχρέωση του είναι να διατηρήσει τα φυτά και τα βότανα, να τα καλλιεργεί και να φροντίζει γενικότερα την έκταση που θα του παραχωρηθεί κι όσα αυτή περιλαμβάνει.

Στο τελευταίο στάθηκε ιδιαίτερα η Ερμ. Φρεζούλη, τονίζοντας πως πρέπει ο διαχειριστής να γνωρίζει ότι δεν αναλαμβάνει έναν απλό κήπο, αλλά έναν βοτανικό κήπο και έχει υποχρέωση να τον διατηρήσει και να τον διαφυλάξει.

 

Υπάρχει ενδιαφέρον

Τα εμπόδια και οι δυσκολίες λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας, (είναι απαγορευτική η πρόσβαση σε πούλμαν), τα υψηλά κόστη φροντίδας των φυτών και των βοτάνων, δε φαίνεται να αποτρέπουν το ενδιαφέρον των εκμισθωτών, που, όπως σημείωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες, ήδη έχει εκφραστεί μέσω τριών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ