21.6.2016 15:33

Ποιος θα μας προστατέψει;

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΤΟΛΕΟΝΤΑ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Μορφή επιδημίας αρχίζουν να παίρνουν τα κρούσματα κλοπών από πρόσφυγες και μετανάστες. Ο κόσμος έχει αρχίσει πλέον να ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλεια του, έως και οι πιο ευαίσθητοι που τους  συμπαραστέκονται αρχίζουν να προβληματίζονται για τις εξελίξεις. Στη μεγάλη σειρά των τελευταίων κρουσμάτων προστέθηκε κι ένα ακόμη, μια κλοπή στο καφενείο της αγοράς του «Κατολέων» στη οδό Δημοκρατίας.

Η τεχνική της απασχόλησης

«Μπήκε μέσα ένας από την πίσω πόρτα και μου ζήτησε ένα πλαστικό ποτήρι.  Πήγαν να πάρω να του δώσω και κάποια στιγμή παρατήρησα ότι η πόρτα έτριζε αν και δεν είχε αέρα. Σκύβω μπροστά από τον πάγκο και βλέπω έναν άλλο να έχει πάρει από την τσάντα μου και να την ψάχνει» διηγήθηκε στον «π» η Πόπη Παντελή. «Βάζω τις φωνές, πετάει την τσάντα παίρνει  το πορτοφόλι και τρέχουν έξω στην τάφρο. Τους κυνήγησα αλλά δεν τους πρόλαβα. Πέρασαν δίπλα από έναν υπάλληλο του δήμου, αλλά ο άνθρωπος δεν τόλμησε να τους εμποδίσει, φοβήθηκε για τη ζωή του», διηγείται στον «π» η ίδια.

Θα αμυνθούμε

Αγανακτισμένος ο σύζυγος της Δημήτρης Γιαλιάς, δηλώνει ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί πολύ.

 «Είμαστε ανασφαλείς, κινδυνεύουμε. Αν  συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούμε να αμυνθούμε, είμαστε απροστάτευτοι. Αν το ξανακάνουν θα αναγκαστώ να αντιδράσω και ότι γίνει», λέει αγανακτισμένος. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό στο κατάστημα.

«Προ ημερών έκλεψαν κάποιον άλλο και πέταξαν το πορτοφόλι εδώ μέσα. Είδα ότι ήταν άδειο αλλά  φοβήθηκα να το πιάσω, μην βρεθούν  πάνω του τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και μπλέξω», τονίζει.

Ζητά επιτακτικά από την πολιτεία να λάβει μέτρα πριν είναι αργά. Δεν συγκρατιέται, είναι πολύ συγχυσμένος.«Στο επόμενο στάδιο θα θρηνήσουμε θύμα, αν πάνε να ληστέψουν κάποιο ηλικιωμένο και τους αντισταθεί τότε θα είναι αργά, το κακό θα έχει γίνει».

Να επέμβει

Ο ίδιος στρέφεται και κατά της  δημοτικής αρχής.

«Ο δήμαρχος λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει γιατί  αυτοί είναι πλέον στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης. Αυτός μας τους έφερε εδώ από το λιμάνι, από αυτόν ζητάμε ευθύνες, σε δημοτικά καταστήματα είμαστε, έχει υποχρέωση να ψάξει να βρει μια λύση», λέει πριν βγεί έξω για να σερβίρει καφεδάκια τους θαμώνες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ