2.12.2014 10:44

Ποιος είπε ότι καταργήθηκαν οι ΧΑΔΑ; [ΦΩΤΟ]

• ΣΕ … ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΤΑΣΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΦΑ

Σε ανεξέλεγκτη χωματερή έχει διαμορφωθεί από ιδιώτη δημοτικός χώρος που έχει εκμισθωθεί πάνω από τον περιφερειακό του Καρφά. Τα πρώην «γουρουνοστάσια» του Αγίου Μηνά εκμισθώθηκαν με διαγωνισμό το 2007 με συμβόλαιο που έχει λήξει από το 2010 αλλά έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, προσβολή για τον πολιτισμό μας.

Πρώτος διδάξας ο Δήμος, ο οποίος εγκατέλειψε αρχικά εκεί οχήματα. Όταν εκμίσθωσε τις εγκαταστάσεις σε ιδιώτη – επαγγελματία, δεν περίμενε φυσικά ότι η περιοχή θα βομβαρδίζονταν από κάθε λογής μπάζα, οικιακά, οικοδομικά, μέχρι κλαδέματα κήπων. Όποιος πλησιάσει νοιώθει έντονη την οσμή από βοθρολήμματα, με σοβαρή την πιθανότητα σποραδικά να αδειάζουν στο σημείο και αποφρακτικά μηχανήματα.

Κυριολεκτικά … λυμαίνεται

Η εκμίσθωση του χώρου είχε αρχική διάρκεια τριών ετών (2007 – 2010) και για τη συγκεκριμένη χρήση ο ιδιώτης δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ στο δημοτικό ταμείο. Η οφειλή του συνολικά αγγίζει τις 8.500 ευρώ, όπως έγινε γνωστό σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στις προσκλήσεις του Δήμου για απολογία επίσης δεν έχει ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί δικηγόρος για να πετύχει την έξωση του από το χώρο.   

Συνήθης τακτική

Ενώ το συμβόλαιο δεν έχει ανανεωθεί, ο ιδιώτης συνεχίζει να κακοποιεί βάναυσα το χώρο, μεταφέροντας όλο και περισσότερα μπάζα στη γύρω περιοχή. Η περίπτωση του δεν είναι φυσικά ενδεικτική της κατάστασης των εκμισθωμένων δημοτικών χώρων. Αποτυπώνει όμως μια γενικότερη ιδιοκτησιακή αντίληψη εκ μέρους πολλών ενοικιαστών δημοτικών εγκαταστάσεων, που θεωρούν αυτονόητη την παρουσία τους στους δημοτικούς πόρους και μάλιστα με μια ανεξέλεγκτη λειτουργία.

Στις μέρες μας όσο απαραίτητη φαντάζει η αξιοποίηση κάθε παραμελημένης δημοτικής περιουσίας, άλλο τόσο αναγκαία είναι η παρακολούθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται από όσους τους εκμισθώνουν. Κι όπως φαίνεται στο «δημοτικό ΤΑΙΠΕΔ», τη Μονομετοχική Ακινήτων, δεν έχει δοθεί προς το παρόν η αναλογούσα βαρύτητα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ