9.12.2015 17:20

Ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο;

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΠΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΕΝΤΕΛΕΣΤΕ», ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί αν είναι στραβό το κλίμα ή αν στραβά αρμενίζουμε. Η περίπτωση του ιατρείου της Βολισσού έρχεται να αποδείξει πως ακόμη και αν ολόκληρες κοινωνίες είναι αποφασισμένες να λύσουν κάποια προβλήματα, ακόμη και αν υπάρχει η πολιτική βούληση, πάντα θα υπάρχουν κάποια μικροσυμφέροντα, προσωπικά ή συντεχνιακά, πάνω στα οποία θα σκοντάφτει το συνολικό καλό.

Τι κι αν η τοπική κοινωνία σύσσωμη έχει ταχθεί υπέρ της λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου στη Βολισσό; Τι κι αν πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο Δήμο, ακόμη και συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό; Τι κι αν η 2η ΔΥΠΕ έστειλε εντέλλεστε έγγραφο στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, με το οποίο τους καλεί άμεσα να βγάλουν πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση του Πολυδύναμου της Βολισσού μέχρις ότου καλυφθεί η θέση γενικού ιατρού;

Οι γιατροί βρίσκουν χίλια δυο προσχήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, και καθυστερούν  το «εντέλλεστε», αρνούμενοι επί της ουσίας να πειθαρχήσουν στις εντολές του υπουργού, άρα και προϊσταμένου τους.

Το έγγραφο

Σε συνέχεια της σύσκεψης στο δημαρχείο και της συνάντησης στην Αθήνα με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανδρ. Μιχαηλίδη για τη στελέχωση του ιατρείου της Βολισσού, ήρθε άμεσα το έγγραφο της 2Η ΔΥΠΕ με παραλήπτη το Κέντρο Υγείας Πυργίου με το οποίο εντέλλονταν οι γιατροί να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός προγράμματος για την κάλυψη και του Πολυδύναμου της Βολισσού μέχρις ότου, αυτό επανδρωθεί κανονικά με γιατρό γενικής ιατρικής.

Και τα προσχήματα

Σε απάντηση της 2ηςΔΥΠΕ, προφανώς και των τοπικών κοινωνιών, με έγγραφο τους οι γιατροί σημειώνουν ότι ευχαρίστως θα πήγαιναν στη Βολισσό, αν τους διευκρινίζονταν το πώς θα πληρώνονταν τα καύσιμα, τα εκτός έδρας τους και τα επιπλέον έξοδα τους.

«Έχουμε κάνει έγγραφο στην 2η ΔΥΠΕ, στο Δήμο, στους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.λπ., με το οποίο λέμε ότι πρέπει να βρουν πού θα μείνει ο γιατρός για δεκαπέντε μέρες και πώς θα πληρωθεί για να μπορέσει να πάει. Αλλιώς δεν γίνεται να πάει γιατρός στη Βολισσό. Υπάρχουν τρεις αγροτικοί στη Βόρεια Χίο. Και στο «Σκυλίτσειο» θέλουμε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά δεν μπορούμε να τους έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «π» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πυργίου Μ. Φλατσούσης.

Η απείθεια των γιατρών να υπακούσουν την κατεύθυνση της 2ης ΔΥΠΕ και η προδιάθεση να σπείρουν πλήθος εμποδίων επιβεβαιώνει την κριτική που έγινε επώνυμα από μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ότι στην απροθυμία τους έγκειται το πρόβλημα.

Λύσεις υπάρχουν από την ώρα που οι γιατροί του Κέντρου Υγείας επιδείξουν την κατάλληλη διάθεση. Προς το παρόν αυτή δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κι είναι πια ευθύνη του Υπουργείου και προσωπικά του υπουργού κ. Πολάκη να αποφασίσει αν κουμάντο κάνει η πολιτική ηγεσία στο κράτος ή το κάθε συντεχνιακό όφελος. Η Αμανή περιμένει την απάντηση και ως προς το σκέλος των ερωτημάτων και – κυρίως – ως προς την πολιτική ικανότητα του υπουργού να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: «Το έγγραφο της ΔΥΠΕ ζητά από τους γιατρούς να εξυπηρετήσουν, σύμφωνα με πρόγραμμα που οι ίδιοι θα βγάλουν, το Πολυδύναμο της Βολισσού. Δεν μιλά πουθενά για απόσπαση. Γίνεται λαθεμένη ανάγνωση.»

Γ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Κατ’ αρχήν είμαστε ευχαριστημένοι που το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας. Ελπίζουμε πως σύντομα θα λυθούν και τα διαδικαστικά ζητήματα.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ