16.3.2015 11:09

Ποινική δίωξη σε βάρος των αντιεξουσιαστών της Νομικής

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά από τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον ιερό ναό των Αγ. Αναργύρων δίπλα από τη Νομική Σχολή και φέρεται να σχετίζονται με την κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Το κακούργημα αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι αυτή, ενώ τα πλημμελήματα σχετίζονται με φθορές κατά συρροή, εμπρησμό κατ εξακολούθηση (για τον εμπρησμό αυτοκινήτων), διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαχώρισε τις δικογραφίες για το κακούργημα και τα πλημμελήματα, ενώ την ίδια ώρα καλεί την ΕΛΑΣ να ενεργήσει άμεσα για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων, όπως ορίζει ο νόμος

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ