3.9.2015 13:33

Πνίγεται στα χρέη το φράγμα κόρης γεφύρι

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Σε έργο φάντασμα κινδυνεύει να μετατραπεί και πάλι το φράγμα Κόρης Γεφύρι, με την έλλειψη χρημάτων να στοιχειώνει ξανά την ολοκλήρωση του.

Από τις αρχές του Καλοκαιριού η εταιρία έχει προχωρήσει σε διακοπή εργασιών καθότι παραμένει απλήρωτη από τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θόδωρος Βαλσαμίδης η εταιρεία στις 23 Απριλίου κατέθεσε τις βεβαιώσεις προκειμένου να πληρωθεί ο έβδομος κατά σειρά λογαριασμός ύψους 110.000 ευρώ. Όμως από τότε μέχρι σήμερα αυτός παραμένει απλήρωτος κι έτσι στις αρχές του Καλοκαιριού οι εργασίες αποπεράτωσης του έργου σταμάτησαν ξανά.

Αιτία σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμίδη είναι το γεγονός ότι και αυτό το έργο όπως και πολλά άλλα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με το ταμείο όμως να είναι μείων η συνέχισή του μάλλον φαντάζει απίθανή προς το παρόν.

Μάλιστα το πρόβλημα εντάθηκε ακόμα περισσότερο από την επιβολή των Capital Control αφού το σύστημα που διαχειρίζονται οι φορείς των διαφόρων έργων δεν εμφανίζει καθόλου ως επιλογή αυτή της πληρωμής μέσω των κρατικών πόρων.

Όπως πάντως ξεκαθάρισε ο κ. Βαλσαμίδης η μοναδική ελπίδα για συνέχιση των εργασιών είναι η απόφαση του ίδιου του κράτους να αποπληρώσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό, διαφορετικά το έργο θα καταλήξει στη μακρά λίστα των ανολοκλήρωτων έργων στη Χίο.

«Δεν είναι μόνο το φράγμα το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή όσα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι προβληματικά», κατέληξε ο κ. Βαλσαμίδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ