11.10.2013 12:30

Πνίγει στον καπνό το λιμάνι χωρίς επιπτώσεις

ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ

«Συλλογή» πλέον θα κάνει τις μηνύσεις που έχει συγκεντρώσει το European Express από το Λιμεναρχείο Χίου για την έκλυση υψηλών ρύπων από την το φουγάρο του. Όποτε το πλοίο της ΝΕΛ βρεθεί  στο λιμάνι όλη η πόλη πνίγεται στον καπνό, φαινόμενο που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το Λιμεναρχείο αφού από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε όλη τη νόμιμη διαδικασία για την καταγραφή της παράβασης.

Μέχρι σήμερα εκκρεμούν σε βάρος του πλοίου τουλάχιστον 6 μηνύσεις, έχει ενημερωθεί εγγράφως και υπηρεσιακώς η σημαία του πλοίου, ο νηογνώμονας καθώς και η επιθεώρηση αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κανένα απολύτως βήμα προκειμένου να σταματήσει να «πνίγει» τα λιμάνια όπου βρίσκεται στον καπνό.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι έχει καταγραφεί από τις τοπικές εφημερίδες και στη Λέσβο και στην Καβάλα, χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί κανενός. Η αιτία που προκαλεί την υπερβολική έκλυση καυσαερίου είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς,  η προβληματική διαδικασία καύσης του πετρελαίου ή και η ποιότητά του. Με δεδομένο ότι η επιβολή του διοικητικού προστίμου όμως αργεί να επιβληθεί, η εταιρεία εκμεταλλεύεται το κενό του νόμου και της διαδικασίας και συνεχίζει την πρακτική της «γελώντας» προφανώς στις πλάτες των υπηρεσιών.

Σε τοπικό επίπεδο πάντως για την υπόθεση μετά από σχετική αναφορά του Λιμεναρχείου και παρότι δεν προβλεπόταν από τη νομοθεσία, έχει ενδιαφερθεί η Εισαγγελία και το επόμενο διάστημα ίσως προκύψουν νεώτερες διαδικασίες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ