7.11.2012 10:13

Πλησιάζει η απομάκρυνση των «σαπακιών»

• ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΥΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 
Αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την απομάκρυνση των σκαφών Μηνιώτη από τη μαρίνα στο Καστέλο. Τη Δευτέρα η υπουργός Τουρισμού αναμένεται να υπογράψει την επικυρωτική πράξη ανάθεσης του έργου της μεταφοράς και αμέσως μετά  θα ορισθεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
Όπως δηλώνει στον «π» ο λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης, η ως τώρα καθυστέρηση οφείλεται  στο ότι κυρήχθηκε έκπτωτος  ο πρώτος μειοδότης της δημοπρασίας που ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.
Την Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση με το δεύτερο μειοδότη, που χαρακτηρίζεται σοβαρός, και αναμένεται να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που αναλαμβάνει.
 Όπως φαίνεται είναι δύσκολο να υπάρξει νέα εμπλοκή. Οι εργασίες απομάκρυνσης θα ξεκινήσουν περίπου δύο χρόνια μετά τις πρώτες πιέσεις που ασκήθηκαν στη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του Ε.Ο.Τ. και ένα χρόνο μετά από την κύρηξη της δημοπρασίας που είχε αποβεί άγονη δύο φορές.
 
Στάχτη το «Ψαρά»
Ο ανάδοχος βέβαια θα απομακρύνει τις στάχτες και ό,τι έχει απομείνει από το σκελετό   του «Ψαρά», το οποίο καταστράφηκε από  πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του στις 04:10 τα ξημερώματα της περασμένης  Κυριακής. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο εμπρησμός πρέπει να οφείλεται σε  αμέλεια, με πιθανότερους δράστες άστεγους και άλλους συμπολίτες μας, που χρησιμοποιούν τα εγκαταλειμμένα πλοία Μηνιώτη για μόνιμη ή περιστασιακή διαμονή. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ