7.9.2016 12:04

Πληρώνουν φόρους χωρίς τα παραχωρητήρια

ΕΡΩΤΗΣΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ

Το παράδοξο που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών και φορολογούνται ως ιδιοκτήτες ενώ ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους τα παραχωρητήρια, φέρνει στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης.

Ο βουλευτής Χίου με ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας αναφέρει την αδικία που έχει γίνει σε βάρος των συμπολιτών μας που τους έχουν παραχωρηθεί  κατοικίες από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αλλά δεν διαθέτουν ακόμα Οριστικά Παραχωρητήρια. «Στη Χίο, υπάρχουν συμπολίτες μας που αναμένουν την έκδοση Οριστικού Παραχωρητηρίου σχεδόν μια δεκαετία. Πληρώνουν κανονικά τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. που τους αναλογεί ως «ιδιοκτήτες», εντούτοις – ελλείψει του οριστικού τίτλου παραχώρησης – ούτε να τα ενοικιάσουν μπορούν, ούτε – φυσικά – να τα μεταβιβάσουν», αναφέρει ο κ. Μηταράκης και καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό:

Α) Υπάρχει η πολιτική βούληση για την οριστική διευθέτηση αυτών των εκκρεμοτήτων;

Β) Εάν έχει τεθεί από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (και ποιο είναι αυτό) για την  έκδοση των οριστικών τίτλων παραχώρησης;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ