11.4.2012 16:03

Πληρώνονται χωρίς να δουλέψουν!

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Ένα ακόμη κεφάλαιο, από τα τελευταία στο αμαρτωλό παρελθόν της Τεχνικής Εταιρείας Βροντάδου, γράφτηκε στις 5 Απριλίου από το Εφετείο Β. Αιγαίου, το οποίο δικαίωσε την προσφυγή δυο πρώην εργαζομένων και επιδίκασε την καταβολή σε αυτούς συνολικά του ποσού των 80.000 ευρώ.
Οι δύο εργαζόμενοι, έπρεπε να προσληφθούν από τη Ν.Α. Χίου ως εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου. Ο ένας με την ειδικότητα του οδηγού και ο άλλος ως χειριστής μηχανημάτων. Μάλιστα το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε λάβει ανάλογη απόφαση στις 21 Απριλίου του 2008, που αφορούσε τους δυο υπαλλήλους και ακόμη έναν, με την προϋπόθεση η μισθοδοσία τους να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με μεταφορά πίστωσης. Ούτε αυτό έγινε, ούτε οι δυο εργαζόμενοι εργάστηκαν ποτέ στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
 
Ανάσταση…  
Η απόφαση αυτή έρχεται ως δικαίωση για τους δυο εργαζόμενους που από το 2008 είχαν βιώσει το δικό τους εργασιακό Γολγοθά, όντας υπάλληλοι στην Τεχνική Εταιρεία, με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την απορρόφηση τους  στην Ν.Α. Χίου να μην υλοποιείται. Σήμερα ο Ευάγγελος Χρ. Μπριλής και ο Μηνάς Δ. Αντωνίου, αποζημιώνονται με 49.790 και 31.436 ευρώ αντίστοιχα και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουν … Ανάσταση.
 
… και σταύρωση
Από την άλλη η Περιφέρεια βλέπει με τη συγκεκριμένη τελεσίδικη απόφαση να μειώνονται κατά 80.000 ευρώ τα πενιχρά της οικονομικά και έρχεται αντιμέτωπη με άλλη μια κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει, πληρώνοντας χωρίς η ίδια να φέρει ευθύνη γι αυτήν. Επόμενο βήμα θα είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τη συγκεκριμένη δαπάνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ίδιο σχεδόν ποσό απαιτήθηκε να δαπανήσει πρόσφατα η περιφερειακή διοίκηση για το έργο επισκευής του τοιχίου στο Γούβι, ή σχεδόν το ίδιο θα χρειάζονταν για το τοιχίο στο Βύρη.
 
Μαθαίνουμε από τα λάθη μας;
Το ζητούμενο είναι τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και ορθά τα διεκδικούν πλέον μέσω δικαστικών αιθουσών. Οι αιρετοί και ειδικότερα οι αυτοδιοικητικοί πρέπει πλέον να αλλάξουν πολιτικές πρακτικές, διασφαλίζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα των θεσμών που υπηρετούν. Με το προηγούμενο κακό παράδειγμα, η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πλήρωσε δυο υπαλλήλους για την εργασία που ουδέποτε προσέφεραν, στέλνοντας αυτό το λογαριασμό σε όλους εμάς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ