7.2.2013 13:05

Πληρώνει ενοίκιο, ενώ έχει άδειο δημαρχείο!

• ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΗΣ … ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αδύνατον να εκλογικευτούν οι δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου. Μόλις πρόσφατα η ΕΤΑΧ μετακινήθηκε στο δημοτικό ακίνητο της οδού Λάδης και το καταχρεωμένο Κ.Ε.Κ. «Όμηρος» στο πρώην δημαρχείο Αγίου Μηνά, ωστόσο η σπατάλη με τις εταιρείες που κληροδότησε ο πρώην Δήμος Ομηρούπολης ζει και βασιλεύει.

Την ώρα που το πρώην δημαρχείο είναι σχεδόν άδειο από προσωπικό, λίγα μέτρα πιο κει η Προμηθευτική καταβάλλει ενοίκιο για να στεγάζει το αρχείο της και τρεις μόλις υπαλλήλους. Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενοίκιο καταβάλλεται και για την Τεχνική Εταιρεία και πιο συγκεκριμένα για το αρχείο της, γιατί η Εταιρεία, ως γνωστόν, έχει πάψει να λειτουργεί κι αναζητείται φόρμουλα εκκαθάρισης της.

Φάκελοι, ντοσιέδες και ράφια βρίσκονται σκορπισμένα σε κτίριο δίπλα ακριβώς από την Προμηθευτική, επί της παραλιακής του Βροντάδου, μάρτυρες της απόλυτης εγκατάλειψης και της αμεριμνησίας που επικρατεί εδώ και δυο χρόνια, από τότε που μεταφέρθηκε από το χώρο η Τεχνική Υπηρεσία του πρώην Δήμου Ομηρούπολης.

«Έχω ήδη ενημερώσει ότι πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στο σχεδόν άδειο πρώην δημαρχείο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Ν. Νύκτας, ο οποίος συναισθάνεται τη σπατάλη και έχει θέσει τη μεταστέγαση ως άμεση προτεραιότητα. Χρειάζονταν, άραγε, να περάσουν δυο χρόνια για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ