19.2.2015 18:01

Πλημμύρα…αιτήσεων για αποζημιώσεις

23 ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ 27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

Πολλές είναι οι οικίες και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες της  26ης Ιανουαρίου 2015 και εκτεταμένες οι καταστροφές, όπως αποδεικνύεται από τις αιτήσεις αποζημιώσεων που έχουν κατατεθεί στο Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, αντίστοιχα. Η χρονική ευχέρεια υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης οικιών στο δήμο λήγει στις 26 Μαρτίου, ενώ αντίθετα έληξε στις 13 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων  των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια.

Κατοικίες

Στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου είχαν κατατεθεί έως χτες 23 αιτήσεις αποζημίωσης οικιών, σύμφωνα με τα στοιχεία  που δημοσιοποιούν ο πολιτικός  προϊστάμενος του Τμήματος  Γιώργος Παπαδόπουλος και η Δέσποινα Κωστάλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα απαιτούμενα έντυπα και πιστοποιητικά από το δημοτικό Κ.Ε.Π στο κτίριο της πρώην Πυροσβεστικής και να τα καταθέτουν στο  Τμήμα Πρωτοκόλλου, στο ισόγειο του δημαρχείου.

Επιχειρήσεις

Τέσσερις περισσότερες είναι οι επιχειρήσεις που περιμένουν να αποζημιωθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας. Έχουν  κατατεθεί 27 αιτήσεις και δε θα γίνει δεκτή άλλη αφού δεν δόθηκε παράταση χρονοδιαγράμματος.

Οι διαδικασίες

Ο προϊστάμενος Γιάννης Κουντουριάδης τονίζει ότι η διαδικασία θα προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουν αρχίσει οι αυτοψίες και θα ακολουθήσουν η σύνταξη των Τεχνικών Εκθέσεων και η προώθηση στο υπουργείο Εσωτερικών της κατάστασης των δικαιούχων και του συνολικού προϋπολογισμού των απαιτούμενων πιστώσεων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ