6.6.2012 16:49

Πίστα θανάτου η Ι. Χρήστου

• ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ

«Αρχίζουμε πόλεμο, καθημερινή μάχη με τους ανεγκέφαλους που άρχισαν πάλι να διοργανώνουν αγώνες ταχύτητας μηχανών στην οδό Ι. Χρήστου πίσω από το αεροδρόμιο. Το βράδυ της Δευτέρας, μετά από καταγγελίες, επιχειρήσαμε την πρώτη έφοδο, αλλά όταν φτάσαμε στο χώρο της αυτοσχέδιας πίστας, είχαν φύγει».   
Ο διοικητής της τροχαίας Κ. Ντούπης γνωρίζει ότι ριψοκίνδυνοι νεαροί αλλά και πολλοί μεσήλικες έχουν μετατρέψει και πάλι τον πίσω δρόμο του αεροδρομίου σε πίστα παράνομων αγώνων ταχύτητας. Όπως σημειώνει τα τελευταία χρόνια οι αγώνες είχαν μεταφερθεί στο δρόμο Πυργίου – Ολύμπων, αλλά οι «ανεγκέφαλοι», όπως τους αποκαλεί αποφάσισαν να αλλάξουν στέκι, επειδή η Τροχαία  λάμβανε τα μέτρα της και είχε επιβάλλει πολλές ποινές, με κυριότερες τις κατασχέσεις των μηχανών.
Τη Δευτέρα το βράδυ, οι αναβάτες  με μηχανές μέτριου και μεγάλου κυβισμού και πολλοί θεατές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο χώρο μπροστά στο βενζινάδικο στο νότια έξοδο της οδού κοντά στο δημόσιο ΚΤΕΟ και μετά τις 23:00  άρχισαν να επιδίδονται σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας.
Όπως υποστηρίζει ο Κ. Ντούπης «αυτή ήταν η πρώτη βραδιά για φέτος, στους αγώνες πρέπει να συμμετείχαν μόνο μηχανές, αλλά όταν κατάλαβαν ή ειδοποιήθηκαν ότι έρχεται η τροχαία εξαφανίστηκαν».
Η τροχαία δεν εστιάζει στην καταστολή του φαινόμενου με μεθόδους τιμωρίας, αλλά όπως έχει κάνει και παλιότερα, θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια σε σχολεία και στέκια νεολαίας, με στόχο να δράσει προληπτικά.
«Κάθε χρόνο αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο πέντε με έξι νέα παιδιά κατά μέσο όρο. Πρέπει να καταλάβουν ‘ότι δεν παίζουν κορώνα γράμματα μόνο τη ζωή τους αλλά και τη ζωή άλλων ανυποψίαστων ανθρώπων. Σ’ αυτούς μπορεί να αρέσουν οι κίνδυνοι της ταχύτητας και της παρανομίας, αλλά δρουν παραβατικά και έτσι θα αντιμετωπισθούν αν δεν συμμορφωθούν».
Η τροχαία είναι αποφασισμένη να επέμβει κατασταλτικά επιβάλλοντας πολύ αυστηρά πρόστιμα, και διαμορφώνοντας κατηγορητήριο που θα τους οδηγεί σε δικάσιμους με  αυστηρές ποινές.
«Δεν θέλουμε να φτάνουμε εκεί, αλλά δεν καταλαβαίνουν. Θα επιβάλλουμε πρόστιμα πάνω από 1000 ευρώ για θόρυβο, κράνος, ελιγμούς, σούζες. Ο σωφρονισμός δεν είναι η καλύτερη τακτική, αλλά έχει αποδειχθεί ότι  δεν μας δίνουν την ευχέρεια να δράσουμε διαλλακτικά», καταλήγει για το θέμα ο Κ. Ντούπης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ