23.8.2016 11:42

Πήραν την καθαριότητα στα χέρια τους σε Μίχαλων και Μουσείου

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ως «άβατο» περιγράφουν για την υπηρεσία Καθαριότητας την οδό Μουσείου και την οδό Μίχαλων οι κάτοικοι της περιοχής καθώς έχουν αναλάβει από μόνοι τους να διατηρούν τους δρόμους καθαρούς σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς χαρακτηρίζουν πλημμελή την δημοτική φροντίδα. 

Καθημερινά ο Ηλ. Ξενιός γυρνάει την περιοχή και ελέγχει τα κακώς κείμενα. «Οι πολίτες δεν προσέχουν και ο Δήμος δεν έχει την παρουσία που απαιτείται. Αυτή η συνταγή δεν οδηγεί πουθενά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είμαι ενάμιση χρόνο εδώ και δεν έχει έλθει κανένας να  καθαρίσει τα χορτάρια. Τα σκουπίδια  είναι  μαζεμένα στην άκρη του Πανεπιστημίου και του ΕΠΑΛ από τότε που ανέλαβα το περίπτερο και δεν τα έχει μαζέψει κανείς», επισημαίνει ο Νίκος Βρούζης διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση.

Στον αντίποδα των παραπάνω ο Χρ. Τσατσαρώνης καταθέτει μια διαφορετική εκτίμηση στο πρόβλημα, καθώς ο ίδιος βγαίνει και καθαρίζει μόνος του το χώρο έξω από το σπίτι του, αναφέροντας ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το Δήμο. «Αν το έκανε αυτό κάθε νοικοκύρης , όπως έκαναν παλιά οι νοικοκυρές, δεν θα υπήρχε  κανένα πρόβλημα», προσθέτει χαμογελαστός όπως πάντα.

Και το δασάκι που στενάζει....

Μπορεί να έβαλαν φαρδιά πλατιά την πινακίδα «Άλσος Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή» στο δασάκι δίπλα στο Μουσείο, η εικόνα του όμως δεν προϊδεάζει σε τίποτα ένα χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Ούτε για δείγμα ένα παγκάκι, ούτε ίχνος φωτισμού, ούτε έγνοια για το κλάδεμα των πεύκων που έχουν φτάσει στα μπαλκόνια των σπιτιών. Που χρόνος για καλλωπισμό; Περιμένουμε τις μεγάλες παρεμβάσεις! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ