25.8.2014 14:42

«Πιλότοι στο νησί της Μαστίχας»

1 ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, 82 ΝΕΟΙ «ΠΙΛΟΤΟΙ», 96 ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ, 1920 ΛΕΠΤΑ ΠΤΗΣΕΩΝ.

Την Κυριακή 3-8-2014 πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο η δράση-εργαστήριο «Πιλότοι στο νησί της Μαστίχας» ονομάστηκε η δράση των αεροπροσκόπων στην οποία συμμετείχαν στα πλα΄σιια του φεστιβάλ μαστίχας, το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου και το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων-Πολίχνης, Θεσσαλονίκης ξεκινώντας έτσι την κοινή κατασκήνωση των Ομάδων Προσκόπων που συνεχίστηκε στα Μεστά και στο Μάναγρο Βολισσού.
Τα ογδόντα δύο παιδιά σχολικής ηλικίας που συμμετείχαν δεν ήταν ποτέ πρόσκοποι ή λυκόπουλα και κάποια από αυτά ήταν από τη γειτονική Τουρκία ή από Ευρωπαϊκές χώρες. Οι νέοι «πιλότοι» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το προσκοπικό παιχνίδι, να διαπιστώσουν τη δύναμη του αέρα και να απολαύσουν τις πτήσεις πάνω από τα χωρία της μαστίχας με τα ενενήντα δύο αερομοντέλα που κατασκεύασαν μόνοι τους ή με μικρή βοήθεια των Αεροπροσκόπων πραγματοποιώντας πτήσεις συνολικής διάρκειας 1920 λεπτών. «Πέταξαν» πάνω από χαρακτηριστικά σημεία της Χίου ισορροπώντας σε ειδικό ιμάντα, φωτογραφήθηκαν στο αεροπλάνο τους και έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα που είχε θέμα το μαστιχόδεντρο και την ζημιά που υπέστη από τις προπέρσινες πυρκαγιές.   
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ