9.9.2014 16:56

Πιάσαμε επαφές... με Τόκυο

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ 12 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΟΚΥΟ

Πύλη εισόδου για τη Χίο αναδεικνύεται η στενή επαφή του νησιού με τα έναντι Μικρασιατικά παράλια. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο αντιπροσωπεία 12 τουριστικών παραγόντων από το Τόκυο θέλησε να επισκεφθεί τη Χίο προκειμένου να ανακαλύψει από κοντά τους δρόμους της μαστίχας.

Με παρέμβαση Erturk

Η πρωτοβουλία σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ. Καράλη ανήκει στο τουριστικό γραφείο Erturk που οργάνωσε τη μεταφορά και διαμονή τους στο νησί.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 14 πτήσεις την εβδομάδα από την Ιαπωνία στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός ότι 12 άτομα από το Τόκυο βρέθηκαν στο νησί μας κι έζησαν τη βιωματική εμπειρία της παραγωγής του μαστιχιού, με τη βοήθεια του Β. Μπάλλα, μας βοηθάει να αποκτήσουμε επιπλέον επαφές», ανέφερε στον «π» η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού Ρ. Παγούδη.

«Υπάρχουν κι άλλες αγορές»

Συγκρατημένος στις πρώτες του δηλώσεις ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Καράλης σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες τουριστικές αγορές από Ασία κι Ευρώπη που μέχρι τώρα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες.

«Προφανώς θα πρέπει να δώσουμε σημαντικό βάρος στην προσέγγιση νέων αγορών και να μην περιοριστούμε μόνο στην Τουρκία», ανέφερε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ