18.4.2018 20:30

«Φρούριο» το Πρωτοδικείο για τη «δίκη των 35»

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου δικάζονται την Παρασκευή οι 35 πρόσφυγες και μετανάστες που συνελήφθησαν στη Μόρια τον περασμένο Ιούλιο

Στο κτίριο του Πρωτοδικείου της Χίου στρέφονται την Παρασκευή τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί όπου θα δικαστεί πρωτόδικα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων, η υπόθεση των 35 προσφύγων και μεταναστών που συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούλιο στη Μόρια κατά τη διάρκεια εξέγερσης στο hotspot.

Σύμφωνα με τη Νομική Ομάδα που εκπροσωπεί τους 35 της Μόριας, μερικοί από τους κατηγορούμενους δεν συμμετείχαν καν στις διαμαρτυρίες ούτε ήταν παρόντες όταν παρενέβη η αστυνομία. Οι 35 της Μόριας αντιμετωπίζουν όλοι τις ίδιες κατηγορίες, όπως εμπρησμό, αντίσταση στη σύλληψη, απόπειρα επίθεσης, πρόκληση ταραχών, καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας και διατάραξη της δημόσιας ειρήνης.

Αυξημένα μέτρα από την Αστυνομία

Η σημαντική δίκη που πραγματοποιείται στη Χίο υπό τον φόβο επεισοδίων στη Μυτιλήνη, σήμανε συναγερμό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου που ήδη από το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιεί περιπολίες τόσο έξω από το Πρωτοδικείο Χίου όσο και έξω από δημόσια κτίρια.

Μάλιστα κατά την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη εντός κι εκτός του Πρωτοδικείου Χίου αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των 35 της Μόριας, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί και κρατούνται στις Δικαστικές Φυλακές Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ