17.3.2021 12:18

«Φοράμε μάσκες αλλά δεν θα μας κλείσουν τα στόματα»

Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, την υγεία και το Μεταναστευτικό

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πρωτοφανή και απροκάλυπτη αστυνομική βία και την καταστολή που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει σε όλη τη χώρα απέναντι σε εργαζόμενους, νεολαία, σε όποιον παλεύει, διεκδικεί τα δικαιώματά του, για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Πιστή στα συμφέροντα που εξυπηρετεί, θεωρεί τον λαό εχθρό.

 Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι και η σημερινή συνοδεύει την επίθεση με τον αυταρχισμό και την αστυνομική τρομοκρατία, επιδιώκοντας ένα λαό με σκυμμένο το κεφάλι για να γιγαντώνονται τα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου. 

 Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, συνειδητά αφήνει στην τύχη του το Δημόσιο Σύστημα Υγείας , με τον ιδιωτικό τομέα υγείας να κάνει «χρυσές δουλειές» και να μην επιτάσσεται. Αφήνει την Παιδεία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο έλεος και καταφεύγει στο ξυλοδαρμό των πολιτών για να κάμψει την οργή και την αγανάκτηση τους, που είναι πλέον ορατή! Θέλουν το λαό σε καραντίνα ενώ η κυβέρνηση είναι ασυγκράτητη στην ψήφιση νέων μόνιμων βάρβαρων μέτρων. Με πρόφαση την πανδημία τσακίζουν τα εργατικά και δημοσιοϋπαλληλικά δικαιώματα.

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μη μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στη Χίο, είχαμε πριν ένα χρόνο την εισβολή των ΜΑΤ που χτύπαγαν και έβριζαν επί τρεις μέρες και τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός της , συνεχίζουν να επιδιώκουν να στήσουν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Θόλος , προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα καταστολή απέναντι στον εχθρό – λαό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει το όργιο κρατικής καταστολής, βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας, τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και τους συλλογικούς φορείς να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

 Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας-μάσκες, αποστάσεις, το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11πμ, στην πλατεία Βουνακίου, για να διατρανώσουμε ότι οι πολιτικές της κρατικής βίας και της τρομοκρατίας δεν θα περάσουν.

 Δε θα σημάνει σιωπητήριο ούτε στα θέματα της υγείας, ούτε στην Παιδεία , ούτε στο προσφυγικό, ούτε στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Στήριξη του νοσοκομείου Χίου σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

  •  Οργανωμένος έλεγχος της υγείας των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα , εκπαιδευτικό προσωπικό, ΟΤΑ, Περιφέρεια , εφορία κλπ, στα σούπερ μάρκετ, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις καιγενικά όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, προστασία των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

  • Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά.

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. 

  • Καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, την κρατική καταστολή, την ωμή αστυνομική βία.

  • Καμία ανοχή στις προβοκατόρικες ενέργειές των γνωστών – αγνώστων κουκουλοφόρων και στον τραυματισμό του αστυνόμου που οδήγησε στην ένταση της αστυνομοκρατίας και της ωμής αστυνομικής βίας. 

 

Φοράμε μάσκες αλλά δεν θα μας κλείσουν τα στόματα!

Η φωνή μας θα ακουστεί! 

Να σταματήσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι αντιλαϊκές πολιτικές !!!!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ