29.6.2021 11:27

Φωνή αγανάκτησης από τους λιγοστούς κατοίκους του Λιλικά

Ζητούν άμεσα τη συνδρομή του Δήμου Χίου ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στην περιοχή

Εικόνες εγκατάλειψης αλλά και κατάρρευσης των όποιων υποδομών, καταγράφουν μέσα από παρέμβασή τους στον «π» κάτοικοι της περιοχής του Λιλικά, υψώνοντας φωνή αγανάκτησης και ζητώντας από τον Δήμο να παρέμβει άμεσα.

Η παραθαλάσσια περιοχή όπου θα περίμενε κανείς να αποτελεί και έναν ήσυχο και ασφαλή προορισμό για οικογένειες το καλοκαίρι, δυστυχώς έχει αφεθεί στη μοίρα του.

Η παραλία του Λιλικά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής -1.800 μέτρα-από την πιο τουριστική παραλία του νησιού, την Κώμη. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τα 7 άτομα.

Την εικόνα περιέγραψε στον «π» κάτοικος της περιοχής ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία για το μέρος όπου έχει αποφασίσει να μείνει μόνιμα. Ο ίδιος μάλιστα απέδωσε την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Δήμο στον μικρό αριθμό των κατοίκων.

Η παραλία σε καλύτερη κατάσταση πριν τις επεμβάσεις συνεργείων

Το μηχάνημα που προορίζονταν να επιδιορθώσει το πρόβλημα συσσώρευσης φυκιών στην παραλία όπως αποδεικνύουν και οι εικόνες δεν βοήθησε καθώς οι πέτρες ανακατεύτηκαν με τα φύκια.

«Έσκαψε ο Δήμος την παραλία. Τα φύκια τα έστρωσαν μαζί με τα βότσαλα με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί λύση. Η παραλία πριν ήταν καλύτερη σε σχέση με τώρα».

Μάλιστα πέρσι δεν είχε έρθει συνεργείο για να προβεί στον καθαρισμό της συγκεκριμένης παραλίας.

Σκουριασμένος ηλεκτροφωτισμός

Οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού επίσης δημιουργούν τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων καθώς δεν υπάρχει αρκετό φως για τη διέλευση τόσο των πεζών όσο και οχημάτων. Επίσης όπως αποτυπώνουν και οι εικόνες είναι «θέμα χρόνο» να πέσουν.

«Ο ηλεκτροφωτισμός εδώ και 1,5 χρόνο είναι ρημαγμένος, τα καλώδια κρέμονται ευτυχώς που δεν υπάρχει πολύς κόσμος και παιδιά που κινδυνεύουν να καούν».

Οι κάτοικοι σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Ιωνίας, Α. Βεργίτση ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα δρομολογηθεί έργο οδοποιίας στον δρόμο που χρίζει άμεσης επέμβασης.

 

«Από την πλευρά μας μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας στον κ. Βεργίτση και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Μας είπε ότι όταν φτιαχτεί ο δρόμος στο σημείο του Βίρι, όπου έχει πέσει ο δρόμος τότε μόνο θα φτιαχτούν και τα φώτα» δήλωσε ο κ. Στούπος.

Χαμένη η φετινή χρονιά

Ερωτώμενος για το θέμα, σε προ ημερών παρέμβασή του στο διαδικτυακό podcastτου «π», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, σημείωσε ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά στις ζημιές που έχει υποστεί ο δρόμος θα πρέπει να προηγηθεί αποτίμηση της ζημιάς και να ακολουθήσει μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για τον συγκεκριμένο δρόμο.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι το έργο δεν προλαβαίνει να εκτελεστεί τη φετινή θερινή περίοδο.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ