21.9.2018 13:21

Φιλοζωικός προς Κυνηγούς : «Αν δεν συμμορφωθείτε θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες του νόμου»!!!

Την προσοχή των Κυνηγών στο θέμα της σωστής φροντίδας των σκύλων τους εφιστούν με ανακοίνωση τους  τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, προειδοποιώντας τους ότι αν συνεχίσουν να αδιαφορούν και δεν συμμορφωθούν με τη νομοθεσία θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο!!!

Σε αυτήν αναφέρουν:

«Τους δύο-τρεις πρώτους μήνες αφού ξεκινήσει το κυνήγι και ενώ ακόμα κρατούν οι ζέστες, βλέπουμε συνεχώς κυνηγούς να πίνουν τον καφέ τους ή να τρώνε στα χωριά μετά το κυνήγι. Ουδέν μεμπτόν!!!

Συγχρόνως όμως βλέπουμε και τα αυτοκίνητα κάποιων απ’ αυτούς με τα σπιτάκια των σκύλων τους παρατημένα ώρες μέσα στον καυτό ήλιο, με τα ζώα μέσα, 3 ή και 4 σκυλιά μαζί στριμωγμένα, χωρίς χώρο να κινηθούν, χωρίς νερό να πιούν, με εντελώς ανεπαρκή αερισμό!!!!

Έχουν ενημερωθεί τα μέλη των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων  που δραστηριοποιούνται στο νησί  ότι  σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 ΦΕΚ Α-15/2-2-2012 και την Εγκύκλιο1969/100521, 14/8/2013 αυτό αποτελεί παθητική κακοποίηση ζώου, και επιφέρει πρόστιμο 30.000 Ευρώ για κάθε ζώο; Έχουν ενημερωθεί ότι η άγνοια νόμου επίσης επιφέρει πρόστιμο;

Οι θηροφύλακες και η Αστυνομία που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και γνωρίζουν τη νομοθεσία, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουν να κάνουν έστω συστάσεις πριν την επιβολή των ανάλογων προστίμων;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου δεν μπορεί να αδιαφορήσει σε ότι συμβαίνει γι αυτό καλεί τα μέλη και των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, πριν οι εθελοντές κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και πράξουν το αυτονόητο»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ