21.8.2021 9:31

Φ.Ο.Χ.: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τον θαλάσσιο πλούτο»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η πρώτη εκδήλωση του Οικολογικού-Περιβαλλοντικού τμήματος του Φιλοτεχνικού Όμιλου Χίου στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.

Εισηγήτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου, Μαρία Βασιλακάκη.

Στην εκδήλωση ο Gerard St. Paul ο φυσιοδίφης και δύτης κάτοχος αδείας της Γαλλικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Μελετών και Αθλημάτων, παρουσίασε πλήθος φωτογραφιών ψαριών και φυκιών. Παράλληλα με μια ιστορική αναδρομή παρουσίασε και το πλούσιο βιογραφικό του.

Σειρά είχε η Μελίνα Γεωργιοπούλου, Χημικός Περιβάλλοντος η οποία μέσα από την ομιλία της εξήγησε τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις των θαλάσσιων ρύπων αλλά και την σημασία διασφάλισης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Με αφορμή την διασφάλιση της βιοποικιλότητας στην θάλασσα της Μεσογείου ο δημοσιογράφος, Θοδωρής Χονδρόγιαννος παρουσίασε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Σιγή Ιχθύος», το οποίο πραγματεύεται το ζήτημα της υπεραλίευσης. Στη συνέχεια προβλήθηκε το trailer του ντοκιμαντέρ. Σε επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η προβολή ολόκληρου του ντοκιμαντέρ.

Τέλος ο φυσιοδίφης, Gerard St. Paul παρουσίασε έκθεση υποβρύχιων φωτογραφιών από παραλίες του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ