19.2.2016 9:55

Πεζοδρομίων συνέχεια στην προκυμαία

ΜΕ 300.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΚΚΑΛΗ

Να αλλάξει ριζικά την εικόνα της προκυμαίας επεκτείνοντας τα πεζοδρόμια και στο υπόλοιπο κομμάτι, θα επιχειρήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το Λιμενικό Ταμείο.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, από το ύψος της διασταύρωσης της λεωφόρου Αιγαίου με την Κουντουριώτη, μέχρι και την οδό Κόκκαλη.

Για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έχουν εκπονηθεί δύο μελέτες, μία αρχιτεκτονική και μία ηλεκτρομηχανολιγική οι οποίες συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη, απομένει πλέον η τυπική απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά, ώστε μέχρι τέλος Απριλίου να έχει οριστεί ανάδοχος για τη συγκεκριμένη εργολαβία.

«Τα χρήματα υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι για να δημοπρατήσουμε το έργο. Αν έχουμε ανάδοχο μέχρι τις αρχές Μαΐου τότε το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Έτσι θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα ένα τμήμα των πεζοδρομίων και θα έχει απομείνει μόνο η ανακατασκευή τους στο κομμάτι της παλιάς προκυμαίας, που είναι και το πιο δύσκολο έργο», εξήγησε ο ίδιος.

Αλλάζουν και τα φωτιστικά σώματα

Εκτός των άλλων, το Λιμενικό Ταμείο αναμένεται να προχωρήσει και στην αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων σε όλη την παραλιακή ζώνη. Έτσι στα ήδη ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια οι συμβατικοί λαμπτήρες θα αλλαχθούν με led ενώ στα νέα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν μαζί με τους νέους λαμπτήρες και οι αντίστοιχοι στύλοι φωτισμού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ