16.10.2013 14:32

Πεζοδρομείται ο Φραγκομαχαλάς χωρίς επαρκείς πιστώσεις

ΜΟΝΟ 30.000 ΑΠΟ ΤΙΣ 180.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης εκ μέρους των υποψήφιων αναδόχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του έργου, ποντάρει ο Δήμος Χίου προκειμένου να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πολυπόθητη πεζοδρόμηση της Κωνσταντίνου Μονομάχου στο Φραγκομαχαλά.

Στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την τεχνική μελέτη και τους όρους προκήρυξης του έργου που προϋπολογίζεται στις 180.000 ευρώ.

Ωστόσο αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι ο Δήμος στην παρούσα φάση διαθέτει μόλις 30.000 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκ μέρους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας θα πρέπει να κατατεθεί έκπτωση μεγαλύτερη του 50%, με κινδύνους για την ποιότητα του τελικού έργου, για να εκτελεστεί μόλις το 1/3 του έργου.

Τι προβλέπει η μελέτη

Όπως σημείωσε στον «π» ο αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία πεζοδρομίων από το ύψος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου μέχρι και το τέλος της Κωνσταντίνου Μονομάχου, ώστε η μονοδρόμηση που προηγήθηκε να αποβεί προς όφελος των πεζών που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν στην περιοχή.

Έτσι από τη μία πλευρά το πεζοδρόμιο θα έχει πλάτος 1 μέτρο ενώ από την άλλη θα κυμαίνεται από 1,70 έως 2 μέτρα συμπεριλαμβανομένης και της μπάρας τυφλών, όπως αυτή υπάρχει ήδη στην Απλωταριά και στα πεζοδρόμια της παραλίας.

Σύμφωνα πάντως με τον Π. Λαμπρινούδη ο διαγωνισμός είναι προ των πυλών και σύντομα θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος που θα κληθεί να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες κατασκευής του έργου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ