5.9.2013 17:08

Πετυχημένες και κερδοφόρες προβολές

ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΙΝΕΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Πήγε ταμείο και φέτος το Θερινό Σινεμά του Δήμου αποδεικνύοντας στην πράξη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πως μια καλοστημένη δημοτική επιχείρηση όταν λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς και σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να έχει και κέρδη στα ταμεία της.

Το φαινόμενο Cine Κήπος

Πριν από κάποια χρόνια κινδύνευε με κλείσιμο ως ζημιογόνα επιχείρηση. Το μεράκι και η αγάπη κάποιων ανθρώπων για τη 7η τέχνη, για το θερινό σινεμά και κυρίως ο ακούραστος Κώστας Ευγενικός που κατά τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ Μ. Κοντούδη είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, σε πείσμα όλων έδωσε άλλη δυναμική στον θερινό κινηματογράφο του νησιού. Η συνταγή είναι πλέον γνωστή. Διατήρησε την ποιότητα προσέθεσε πολλές νέες προβολές και ενέταξε στο πρόγραμμα και ταινίες για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου. Το αποτέλεσμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δημοτικός κήπος λειτουργεί με δικά του έσοδα, χωρίς καμιά χρηματοδότηση και έχει και κέρδη.

Πετυχημένο κλείσιμο

Ακολουθώντας τη δυναμική της προηγούμενης χρονιάς, και φέτος, όπως δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Μ. Κοντούδης, το cine κήπος εμφάνισε έσοδα 32.000 ευρώ με τα έξοδα του να ανέρχονται στις 24.000. «Και φέτος όχι απλά καλύψαμε τα έξοδα μας αλλά είχαμε και κέρδος. Ο κινηματογράφος λειτουργεί χωρίς καμιά χρηματοδότηση από τον Δήμο. Ο κόσμος έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι ο Κ. Ευγενικός, ο οποίος επί της ουσίας μόνος του δουλεύει γι αυτό το πράγμα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Το αγαπά και το προχωρά πετυχημένα.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντούδης.

Δωρεάν εισιτήρια

Τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη πιο θετικά αν αναλογιστεί κανείς πως και μέσω του Δημοτικού Κινηματογράφου, υπήρχε κοινωνική προσφορά με διανομή δωρεάν προσκλήσεων και φθηνών εισιτηρίων για τους ανέργους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ