21.4.2018 16:37

Πέθανε ο Χιώτης που έκανε τους Έλληνες να αγαπήσουν το Heavy Metal

Ο Γιάννης Κουτουβός, ο άνθρωπος που διέδωσε τη heavy metal μουσική στη χώρα μας, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την Πέμπτη 19 Απριλίου, βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους φίλους του σκληρού ήχου.

Επί πολλά χρόνια υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου στη δισκογραφική εταιρεία EMI, μουσικός ο ίδιος στα συγκροτήματα Mini Βoys και The Gravel, συνθέτης, στιχουργός, αρχισυντάκτης μουσικών περιοδικών, ραδιοφωνικός παραγωγός, μάνατζερ συγκροτημάτων, ο Γιάννης Κουτουβός μοιράστηκε με το ελληνικό κοινό την αγάπη του για το heavy metal και συνέβαλε στην άνοδο του μουσικού είδους και συγκροτημάτων όπως οι: Iron Maiden, oι Saxon, οι Whitesnake, κ.ά.

Ο Γιάννης Κουτουβός είχε κάνει μουσικές εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ ήταν εκείνος που έφερε τους θρυλικούς Scorpions για πρώτη φορά στη χώρα μας, φιλοξενώντας τους και στην τηλεοπτική εκπομπή του -που οι παλαιότεροι σίγουρα θυμούνται- «Ρυθμός Της Νεολαίας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ