16.2.2023 16:03

ΠΕΣ - ΝΑΤ - "Όχι άλλο κάρβουνο"

Μετά το power pass, το Fuel pass, το market pass, και το καλάθι «Καπαμά», όλα βέβαια προσαρμοσμένα στην γλώσσα του «Harvard» και όχι στα δικά μας δεδομένα, δηλαδή επιδόματα πείνας και φτώχειας, που με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση μπορεί να ελέγχει τον κοσμάκη, έχουμε τώρα και τον εμπαιγμό των συνταξιούχων με το εφάπαξ επίδομα των 200 – 300 ευρώ, δηλαδή από 0.54 εως 0.82 ευρώ την ημέρα, αυτό είναι το επίδομα!!

Το συνολικό ποσόν που θα δοθεί στους συνταξιούχους ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή καμιά σχέση με τα 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ που «βουτάνε» κάθε χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια από τους συνταξιούχους με τις περικοπές και τις ληστείες των συντάξεων από τα 3 μνημόνια της «Σωτηρίας», και τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ που βουτάνε κάθε χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια από την κατάργηση - λεηλασία της 13ης και 14ης σύνταξης.

Τι ήρθαν να κάνουν σήμερα Πρωθυπουργός και υπουργοί της Κυβέρνησης?? ήρθαν να πετάξουν προεκλογικά ένα ξεροκόμματο, σε ποιους??, σε αυτούς που μόνο που με τα αναδρομικά που τους χρωστάνε και με την βούλα του Αρείου Πάγου, και για τα οποία παρότρυναν τον συνταξιούχο να μην τρέχει στα δικαστήρια γιατί θα τα δώσουν σε όλους(Πέτσας), άσχετα αν τώρα λένε τα αντίθετα, μόνο από αυτά τα αναδρομικά χρωστάνε στους συνταξιούχους 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το ενδεκάμηνο Ιούνης 2015 – Μάης 2016.

Μετά φυσικά ήρθε και ο……… Κατρούγκαλος με τον νόμο λαιμητόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ήταν 900 εκατομμύρια τον χρόνο, το έκτακτο βοήθημα της ακραίας συνταξιουχικής φτώχιας και δινόταν στους χαμηλοσυνταξιούχους!!

Τι ήρθαν αυτοί να μας πούνε σήμερα πετώντας μας τις πενταροδεκάρες για προεκλογικό ξεροκόμματο, Και εφόσον βγήκαμε από τα μνημόνια γιατί δεν επαναφέρουν τις συντάξεις στη προ μνημονίων εποχή!

Η χτεσινή εξαγγελία, πέρα από το ότι αποτελεί έναν ακόμα αντιπερισπασμό της κυβέρνησης μπροστά στην πίεση που ασκούν οι αγώνες των συνταξιούχων, οι οποίοι αυτές τις μέρες είναι και πάλι στους δρόμους, αλλά και μπροστά στην οργή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που δεν τα βγάζουν πέρα με τις λεηλατημένες συντάξεις τους, είναι ταυτόχρονα και μια ομολογία ότι οι «μεγάλες αυξήσεις» που για μήνες διατυμπάνιζε ήταν ένα προπαγανδιστικό τρικ.

Μετά την απόδοση των συντάξεων του 2023, φάνηκε καθαρά ότι τουλάχιστον 900.000 συνταξιούχοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ αύξηση, ενώ χιλιάδες ακόμα περιορίστηκαν σε αυξήσεις μερικών ευρώ. Την τραγική αυτή πραγματικότητα σπεύδει τώρα να συγκαλύψει η κυβέρνηση για να «σβήσει» την αγανάκτηση των συνταξιούχων, επιμένοντας όμως να κρατά σε ισχύ τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» που θεσμοθέτησε, και εξαιτίας της οποίας σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν έλαβαν τις αυξήσεις του 2023.

Η "άρση των αδικιών" του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων των Μνημονιακών κυβερνήσεων( ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ) δεν γίνεται μέσα από προεκλογικά επιδόματα φτώχειας κι εξαγοράς.

Άμεση και πραγματική ανακούφιση μπορεί να αποτελέσει αυτό που ζητούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ