11.12.2023 20:55

ΠΕΣ ΝΑΤ - «Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των Ναυτεργατών»

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καταγγέλλει - καταδικάζει την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την πρόθεση διακοπής της καταβολής του Οικογενειακού Επιδόματος που χορηγεί ο Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ).

Συγκεκριμένα, Έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΛΟΕΝ, προαναγγέλλει περικοπή των οικογενειακών βοηθημάτων, που χορηγεί ο Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών, καθώς όπως επισημαίνεται «ο φορέας έχει προβεί σε δαπάνες καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων». Σύμφωνα με το έγγραφο το ύψος της πραγματοποιθείσας δαπάνης «ανέρχεται σε 10,8 εκ. ευρώ, ενώ η εγκεκριμένη πίστωση ανέρχεται σε 10,6 εκ. ευρώ»!!.

Σε όσους δεν το γνωρίζουν, ο ΕΛΟΕΝ καταβάλλει το οικογενειακό επίδομα στους Ναυτεργάτες από τα χρήματα που παρακρατεί το ΝΑΤ μηνιαίως από τον μισθό τους υπέρ του ΕΛΟΕΝ, και δεν επιβαρύνεται ούτε 1 ευρώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Μετά από αυτή την ανήθικη ενέργεια του υπουργείου Εργασίας, υπήρξε συνάντηση του ΓΓ της ΠΝΟ, και της Νομικής υπηρεσίας της ΠΝΟ, στην οποίαν μετείχαν εκπρόσωπος της Νομικής υπηρεσίας της Εστίας Ναυτικών, ο πρόεδρος του ΝΑΤ, ο ΓΓ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και τον υφυπουργό. 

Στην συνάντηση αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΟΕΝ είχε συμφωνήσει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΛΟΕΝ και Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με το οποίο αναγνώριζε ότι ο ΕΛΟΕΝ ανήκει στους φορείς της Κυβέρνησης!!!, το οποίο τυγχάνει να είναι αντίθετο με το υφιστάμενο πραγματικό και νομοθετικό καθεστώς του ΕΛΟΕΝ, και όλα αυτά έγιναν ερήμην του ΔΣ του ΕΛΟΕΝ!!, και μετά από τις θέσεις που πήραν οι συμμετέχοντες, ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη και ότι τα Οικογενειακά Επιδόματα θα χορηγούνται κανονικά στους Ναυτεργάτες, και το κυριότερο, αποδέχθηκε την απορρόφηση του ΕΛΟΕΝ από την Εστία Ναυτικών, η οποία ούτως ή άλλως έχει στην ευθύνη της την πλήρη λειτουργία του Οργανισμού.

Να σταματήσουν οι προκλητικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), δεν ξεχνάμε ότι το 2012 κατέταξαν τον ΕΛΟΕΝ στα ασφαλιστικά ταμεία!!!, και με την εφαρμογή του "κουρέματος" (PSI), έγινε αρπαγή περίπου 35 εκ. ευρώ, και παρότι διαθέτει αποθεματικό περίπου 60 εκ. ευρώ, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Ναυτεργατικής οικογένειας.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, για τη λεηλασία των χρημάτων του ΕΛΟΕΝ και τη μη αξιοποίηση της περιουσίας του, προς όφελος των Ναυτεργατ

ών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ