14.11.2023 14:47

ΠΕΣ - ΝΑΤ - "Άλλη η δουλειά του ναύτη κι άλλη του καντηλανάφτη"

Με απογοήτευση και αγανάκτηση διαβάσαμε για άλλο ένα «κατόρθωμα» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και δεν μας προκάλεσε καμιά έκπληξη, μιας και εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνουν την θέση Υπουργού Ναυτιλίας άνθρωποι «άσχετοι» με την Ναυτιλία, φυσικά μεγάλη ευθύνη φέρνουν και οι εκάστοτε σύμβουλοι των υπουργών που εννοείται ότι έχουν κάποια κατάρτιση και γνώση του Ναυτικού επαγγέλματος.

Φυσικά, μιλάμε για το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης σπουδαστών/τριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, και το ανεκδιήγητο χρονικό περιθώριο καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης σπουδαστών/τριών.

Είναι τελείως παράλογο και ακατανόητο να ζητάνε υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών εκ μέρους των Σπουδαστών/τριών μέσα σε μερικές ημέρες, γνωρίζοντας ότι την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχουν Σπουδαστές/τριές που ταξιδεύουν και θα επιστρέψουν τέλη του Ιανουαρίου 2024. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για πιο λόγο δεν έδωσαν ένα χρονικό διάστημα που θα επέτρεπε σε όλους τους Σπουδαστές/τριές να πάρουν την οικονομική ενίσχυση αβίαστα.

Άλλη μια «σφαλιάρα» στους συνεχιστές της ένδοξης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, δυστυχώς το λέμε και το ξαναλέμε έχουμε καταντήσει «γραφικοί» αλλά αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!, Στους Μάχιμους και Απόμαχους καμιά Κυβέρνηση δεν στάθηκε ποτέ δίπλα τους, καμιά Κυβέρνηση δεν «τίμησε» τους αιμοδότες της Ελληνικής Οικονομίας, είμαστε οι μοναδικοί Ναυτικοί στον κόσμο που πληρώνουν φορολογία και μάλιστα βαρβάτη!!, σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη δεν γίνεται αυτή η βάρβαρη φορομπηχτική πολιτική στους Ναυτικούς!!, επίσης μας έχουν ξεζουμίσει από το 2010 και την αρχή των μνημονίων τόσο τους Μάχιμους όσο και τους απόμαχους, με τις «Εισφορές Αλληλεγγύης Συνταξιούχων», και τις «ειδικές εισφορές» των Μάχιμων.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά Υπουργός και Κυβέρνηση δείχνουν το πραγματικό πρόσωπό τους, αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους ΑΝΑΥΤΟΥΣ που δεν έχουν καμία σχέση με την Θάλασσα και το Ναυτικό επάγγελμα, όπως λέει και ο σοφός λαός….ΑΛΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΝΑΛΑΦΤΗ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ