18.5.2012 10:25

Περπάτησαν στα Ραγά

ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Τις ομορφιές της φύσης αυτή την εποχή αλλά και την άγρια ομορφιά του τοπίου στα Ραγά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι ακολούθησαν την πρόσκληση του Εκπολιτιστικού Σωματείου Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος», για πεζοπορία την Κυριακή το πρωί.
Οι περιπατητές μεταξύ των οποίων υπήρχαν και αρκετά παιδιά, διάνυσαν μια διαδρομή περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από το φυλάκιο του Αγ. Γεωργίου μέχρι τα Ραγά.
Τελευταία όλο και περισσότεροι Χιώτες ανακαλύπτουν την πεζοπορία. Βαδίζουν σε περιπατητικά μονοπάτια, ακολουθούν τις ειδικές σημάνσεις και αναζητούν νέες διαδρομές μέσα στη φύση σε οργανωμένες πεζοπορικές εκδρομές αλλά και... ερασιτεχνικές.
Ανάμεσα στο καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπία και στη δύναμη της φύσης με χαρακτηριστικό της δείγμα τα βάραθρα στα Ραγά, οι περιπατητές είδαν από κοντά ένα κομμάτι του νησιού μας που μπορεί να είναι πολύ κοντά μας, αλλά λίγοι γνώριζαν.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά από ανάλογες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει «Η Πρόοδος», που ήδη έχει πραγματοποιήσει κι άλλες περιπατητικές διαδρομές και θα ακολουθήσουν νέες στη συνέχεια. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να γνωρίσουμε τον τόπο μας καλύτερα να τον αγαπήσουμε αλλά και γενικότερα να δεθούμε με τη φύση και τους συνανθρώπους μας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ