27.2.2024 9:36

Περπάτησαν στα «μονοπάτια του Ομήρου»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι οδηγοί του συλλόγου Φίλοι Μονοπατιών Χίου οδήγησαν 60 πεζοπόρους στα «μονοπάτια του Ομήρου» στο σκληρό, μαγευτικό τοπίο του οροπεδίου του Αίπους.

Αρχικά, στον Αϊ- Γιώργη το Φλώρι, οι πεζοπόροι άκουσαν από τον κ. Ν. Χούλη μαρτυρίες για τη ζωή των ανθρώπων στο οροπέδιο και από την κ. Α. Ζαχαρού – Λουτράρη για την Χίο και τον Όμηρο σύμφωνα με τις μαρτυρίες αρχαίων ιστορικών. Τους ευχαριστούμε πολύ!

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε μια κυκλική βόλτα γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου οι πεζοπόροι μας θαύμασαν τους αιωνόβιους, επιβλητικούς Πρίνους, μνημεία της φύσης, που συνδέονται με την ιστορία και τους θρύλους του Οροπεδίου.

Στη συνέχεια, πήραν το ανηφορικό μονοπάτι προς το χωριό Πιτυός. Η απαιτητική ανάβαση και κατάβαση στο βραχώδες έδαφος τους Αίπους δεν πτόησε τους έμπειρους πεζοπόρους μας. Το τέλος της διαδρομής μέσα από μια πευκόφυτη πλαγιά τους προς το χωριό όπου εκεί γευμάτισαν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ