Κοινωνία

18/9/15 10:09

τελ. ενημ.: 18/9/15 10:11

Περιοδεία της Στ. Αμπαζή σε χώρους Α.με.Α.

Επίσκεψη με τον Σύλλογο αναπήρων στη Χίο (ΠΣΑμεΑ) και στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ πραγματοποίησε η Στέλλα Αμπαζή χθες.  Στη συνάντηση με τον ΠΣΑμεΑ, συζητήθηκαν τα προβλήματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, τα ασφυκτικά μέτρα που έρχονται όπως η μείωση κατά 900εκ ευρώ το χρόνο στα προνοιακά επιδόματα, η κατάσταση των ελλείψεων στο Νοσοκομείο και η όλο και ασφυκτικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ειδική Αγωγή στο νησί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη απόφαση του νομικού προσώπου του Δήμου να μην πάρει στους παιδικούς σταθμούς παιδιά ΑμεΑ λόγω έλλειψης προσωπικού! Ζήτημα το οποίο, σύμφωνα με το ΚΚΕ, άμεσα πρέπει να γίνει αιτία για αγώνα και άμεση στελέχωση των παιδικών σταθμών ώστε κανένα παιδί να μην μείνει στο σπίτι, συμφώνησαν οι παραβρισκόμενοι.

 «Είναι ανάγκη να κατανοείται από αυτόν που αγωνιά για το φάρμακό του, για τις εξετάσεις του, από αυτόν που τώρα δεν μπορεί ούτε το παιδί του να πάει στον παιδικό επειδή είναι ΑμεΑ, ότι πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτή την πολιτική γιατί κανείς δεν θα τον σώσει. Είναι η πολιτική της ΕΕ, της εμπορευματοποίησης της υγείας που γεννά συνειδητά την  υποβάθμιση,          την υποστελέχωση αυτών των δομών της Ειδικής Αγωγής. Την πολιτική αυτή υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ ως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού! Γι’αυτό πρέπει να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ και να μην αναγνωρίσουμε ένα χρέος που βάζουν και τα ΑμεΑ να πληρώσουν ενώ δεν το δημιούργησαν, για να είναι η Υγεία και η Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και Δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση», τόνισε η Στέλλα Αμπαζή.

Αναφορά έγινε και στη Χρυσή Αυγή. «Οι πάντες πρέπει να ξέρουν ότι η δολοφονική ναζιστική οργάνωση, οι  νοσταλγοί του Χίτλερ που δολοφονούσε ΑμεΑ στη φασιστική  Γερμανία, θεωρεί επίσημα στις θέσεις της τα ΑμεΑ «ελαττωματικά» άτομα, προορισμένα για τον Καιάδα! Κανείς να μην παρασυρθεί από τις δήθεν αντισυστημικές κορώνες  της. Είναι παιδί του συστήματος που την αξιοποιεί για να τρομοκρατεί».

Τα προβλήματα συζητήθηκαν επίσης και στο χώρο της Ειδικής Αγωγής όπως το κτιριακό πρόβλημα όπου Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο φιλοξενούνται 5 χρόνια τώρα σε κτήριο του κρατικού νοσοκομείου Χίου (κτήριο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)!

Στα πλαίσια της περιοδείας της συζητήθηκαν και οι ελλείψεις για τη χρονιά που ξεκίνησε.

«Μόνο η στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα με το ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα  κυριολεκτικά στη νέα θύελλα που έρχεται»,σημείωσε.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μοίρασε το προεκλογικό υλικό του Κόμματος, ενώ μετέπειτα εξέδωσε ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σχετικά με τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, την οποία και σας επισυνάπτουμε.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση