5.11.2014 14:14

Περί σκούπας... διάλογος

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ «π» ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΛΕ Ο Β. ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ

Τις δικές τους απόψεις καταγράφει ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκός για το ρεπορταζ του «π» με τις ηλεκτρικές σκούπες του Κολυμβητηρίου. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μυριαγκού και μια απάντηση του «π».

 

«Όλα λογικά και καθάρια»

 

κ. Διευθυντή

Στο φύλλο της εφημερίδας σας με πρωτοσέλιδο τίτλο στις 3/11/2014 γράψατε για το θέμα με τις ρομποτικές σκούπες του Κολυμβητηρίου.

Επίσης γράψατε ότι ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Καμπούρης Παντελής ανέφερε στο Δ.Σ του ΝΠΔΔ ότι:

«Προφανώς η πρώτη χάλασε και αντί να σταλεί για επισκευή αγοράστηκε και δεύτερη».

Πιστεύω ότι ως υπεύθυνος δημοσιογράφος και νέος άνθρωπος που είστε και διαμορφώνεται την κοινή γνώμη, θα πρέπει να ενημερώνετε σωστά και υπεύθυνα το αναγνωστικό κοινό σας.

Δυστυχώς από το δημοσίευμα σας προκύπτει το αντίθετο.

Η νέα Διοίκηση του ΝΠΔΔ θα έπρεπε να ενημερώσει την κοινή γνώμη επί του κακοπροαίρετου και αναληθούς δημοσιεύματος σας.

Επειδή δεν το κάνει, και θίγονται οι προηγούμενες Διοικήσεις, παίρνω την πρωτοβουλία και το κάνω ως μέλος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ.

Επί της ουσίας.

Το έτος 1987 με την έναρξη της λειτουργίας του Ιωνικού Κολυμβητηρίου αγοράστηκε η πρώτη υποβρύχια σκούπα που αναφέρετε στο δημοσίευμα σας δηλαδή πριν από 27 χρόνια.

Κάποια στιγμή χάλασε και έκριναν τότε οι τεχνικοί και η Διοίκηση ότι το κόστος επισκευής είναι υψηλό και δεν συμφέρει η επισκευή της γι' αυτό και την αποθήκευσαν σε χώρο του κολυμβητηρίου.

Το έτος 2002 αγοράστηκε η δεύτερη σκούπα που αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμά σας.

Η σκούπα αυτή συντηρήθηκε  4 φορές με τελευταία το έτος 2009.

Μέχρι και φέτος λειτουργούσε κανονικά.

Πραγματικά με την έναρξη την νέας αθλητικής χρονιάς διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται κάποια επισκευή και ομόφωνα το Δ.Σ αποφάσισε την επισκευή της.

Υπάρχουν στα πρακτικά του Δ.Σ όλα καταγεγραμμένα.

Πού βρήκατε εσείς ο έγκυρος δημοσιογράφος όλα αυτά που γράψατε με τις ωραιότατες φωτογραφίες που δείχνουν τέσσερις σκούπες παρακαλώ αντί για δύο;

Αν είναι άλλος ο σκοπός σας και δημοσιογραφείτε με αυτό τον τρόπο ας κρίνουν οι αναγνώστες σας.

Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε κατά τον ίδιο τρόπο (στην πρώτη σελίδα) και τις δικές μου απόψεις.

 

 Μυριαγκός Βασίλης

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ «π»

Αγαπητέ κ. Μυριαγκέ,

 

Δεν έχουμε λόγο να αναθεωρήσουμε τα γραφόμενα μας, μιας και όσα μας μεταφέρθηκαν από τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου προφανώς και δεν διαψεύστηκαν και ως διαπιστώσεις ευσταθούν.

Παρόλα αυτά και προφανώς επειδή δεν αποτελέσατε μόνο εσείς διοίκηση του Νομικού Προσώπου, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που προσπαθείτε να «οικειοποιειθείτε» οποιαδήποτε δραστηριότητα καταγράφεται αναφορικά με το Νομικό Πρόσωπο. Κι άλλοι υπήρξαν πρόεδροι πριν από εσάς, πολλοί, αλλά δεν έπραξαν το ίδιο.

Θα επιμείνουμε λοιπόν κ. Μυριαγκέ στις πληροφορίες που έχουμε διασταυρώσει και δημοσιοποιήσει, όπως δεχόμαστε και τις καλοπροαίρετες διευκρινήσεις που μας αποστείλατε (τέτοιες τις θεωρούμε). Τώρα, για το αν είναι του 1987, του 2007 ή του 1453 οι ρομποτικές σκούπες, δεν παύει να αποτελούν δημόσια περιουσία για την οποία διατηρούμε πάγιο ενδιαφέρον (δημοσιογραφικό), όπως επίσης και για το κόστος τους που επίσης αποτελεί δημόσια δαπάνη.

Τέλος, για το αν στη φωτογραφία βάλαμε τέσσερις σκούπες, σε τίποτα δε σχετίζεται με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε. Αποτελεί τυχαίο γεγονός που ούτε καν το σχολιάζουμε, όπως εξάλλου και τις αναφορές σας (τιμητικές;) περί «εγκυρότητας»

και «εμπειρίας».

Συνεχίστε να διαβάζεται τον «π» και ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, μας βρείτε εντελώς λάθος...

Μέχρι τότε, απλά να θυμάστε ότι διοίκηση υπήρχε και πολύ πριν, και πριν και μετά τον Μυριαγκό. Δεν περιστρέφονται όλα γύρω από τα δικά σας πεπραγμένα. Η κοινωνία προχώρησε....

«π» 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ