15.1.2016 15:53

Πενθήμερη απεργία Διπλωματούχων Μηχανικών

Πενθήμερη αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών  από τα τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών  αποφάσισε η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά την διάρκεια της τελευταίας της συνεδρίασης, με αφορμή τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:  

 

1.     

Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), κατ’ αρχάς από 18-1-2016 έως 22-1-2016, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερες αποφάσεις μας.

2.     

Συντονισμό δράσης με όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς της χώρας, με προτεραιότητα τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ (Νομικούς, Υγειονομικούς).

 

3.     

Συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα κλπ

4.     

Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης όλων των Μηχανικών για τις συνέπειες αυτού του σ/ν. Ενεργοποίηση όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, των Α΄ βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και όλων των Ενώσεων Μηχανικών σε συντονισμό και με άλλους Φορείς, για ποικίλες κινηματικές  δράσεις στις περιοχές ευθύνης τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ