27.3.2014 10:39

«ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΝ ΟΡΟΣ»: Δεν ανησυχεί για τον πόλεμο του γάλακτος

Σε αναμονή βρίσκεται η «Πελινναίον Όρος» σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Ο διευθυντής της εταιρίας, Ηλ. Κλεισσάς, μη γνωρίζοντας ακριβώς το τελικό κείμενο που θα λάβει η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, εκτιμά ότι σε τοπικό επίπεδο ελάχιστα θα μας επηρεάσει η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του «φρέσκου γάλατος».

«Αυτή τη στιγμή στη Χίο υπάρχουν μόλις δυο εταιρείες με φρέσκο γάλα κι αυτές είναι η Πελινναίον Όρος και η ΔΕΛΤΑ. Δεν υπάρχει άλλη κι εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει άλλη εταιρεία όποια κι αν είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί», δήλωσε στον «π».

Ο ίδιος εκτιμά ότι το «φρέσκο γάλα  δέκα ημερών» δε θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις της «Πελινναίον Όρος». «Δεν αλλάζει ιδιαίτερα το σκηνικό. Εμείς έχουμε φρέσκο γάλα ημέρας και αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε. Ο καταναλωτής που θέλει να αγοράσει το παστεριωμένο θα το αγοράσει είτε ονομάζεται φρέσκο δέκα ημερών είτε οτιδήποτε άλλο.»

Προς τον παρόν ο κ. Κλεισσάς περιμένει το τελικό κείμενο της ρύθμισης ενώ δεν αποκλείει να υπάρξουν για την εταιρεία του και θετικές επιπτώσεις από αυτήν, αφού οι καταναλωτές ενδεχομένως να στραφούν ακόμη περισσότερο στην κατανάλωση του φρέσκου ντόπιου γάλατος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ