19.8.2014 16:43

"Πέλαγος πολιτισμού" σε Χίο και Λέσβο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού» διοργανώνει μέσω του Περιφερειακού Ταμείου, δύο Χορωδιακά Εργαστήρια, από 16 έως 18 Αυγούστου στη Μυτιλήνη και από 20 έως 22 Αυγούστου στη Χίο, σε συνδυασμό με συναντήσεις χορωδιών στη Χίο και στη Λέσβο.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός θεσμού, που θα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι και που θα προσφέρει στην ποιοτική ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης σεμιναριακού τουρισμού στα νησιά μας.

Η συνεχής επιμόρφωση μαέστρων και χορωδών είναι στοιχείο, το οποίο θα συντελέσει στην πρόοδο των χορωδιών μας, πράγμα που μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε πολύ θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η δράση αυτή απευθύνεται, εκτός από τις χορωδίες της Περιφέρειας, σε όλους τους μουσικοεκπαιδευτικούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό στα σεμινάρια θα καλυφθούν θέματα διδασκαλίας όχι μόνο ενηλίκων χορωδών αλλά και παιδιών και εφήβων.
Το υψηλό επίπεδο των διδασκόντων που έχουν επιλεγεί - και έχουν ήδη συμφωνήσει να διδάξουν αφιλοκερδώς στη Θερινή Ακαδημία - σε συνδυασμό με την απουσία διδάκτρων αναμένεται να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους μαέστρους και μουσικοεκπαιδευτικούς από ολόκληρη τη χώρα. Ανάλογα σεμινάρια έχουν εξάλλου καθιερωθεί πλέον ως θεσμοί ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του «Πελάγους Πολιτισμού» και συγκεκριμένα την ανάρτηση  http://www.pelagospolitismou.gr/?contentid=807

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ