12.7.2015 14:05

Πατατογιορτή

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Ο Χριστός πολλαπλασίασε το  κρασί και τον άρτο στο γάμο της Κανά και τα Ψάρια στη λίμνη Τιβεριάδα για να ταΐσει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα. Οι εθελοντές της Καλλιμασιάς, με την αιγίδα του προέδρου  του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Πλακιδιώτισσας και  Εφημέριου του χωριού πατέρα Γεώργιου Κωνσταντίνου, για τρίτη συνεχή χρονιά καλλιέργησαν και μάζεψαν 2.500 κιλά πατάτες από το  Μετόχι Κτήμα του μοναστηριού στην περιοχή της Ευρετής.

Η δράση

Το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου οι εθελοντές, ο εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή πήγαν στο κτήμα, έβγαλαν με ειδικό μηχάνημα τις πατάτες, γέμισαν κουβάδες, τελάρα, σακιά, τα φόρτωσαν σε το αυτοκίνητα και αναχώρησαν για ιερό σκοπό. Μετέφεραν 500 κιλά στο χώρο όπου παρασκευάζονται καθημερινά τα «Γεύματα Αγάπης» της Ι.Μ. Χίου, ανεβάζοντας στα 1.600 κιλά  την ποσότητα της σοδειάς τους που έχουν προσφέρει συνολικά.

Τα υπόλοιπα κιλά μεταφέρθηκαν για διανομή στην Καλλιμασιά

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ