11.4.2014 12:35

Πάσχα με δανεικά

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Τον δικό τους σταυρό συνεχίζουν να κουβαλούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης της χώρας που λόγω της υποχρηματοδότησης τους παραμένουν απλήρωτοι. Με πανελλαδική απόφαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με συμβολικό κυρίως χαρακτήρα προχωρούν τη Δευτέρα σε τρίωρη στάση εργασίας.
"Οι συνάδελφοί μας σε 22 Κέντρα Πρόληψης είναι μήνες απλήρωτοι, επειδή έχει καθυστερήσει η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τα Κέντρα Πρόληψης. Τώρα που όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή της, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν, όμως, διοικήσεις Κέντρων Πρόληψης που -με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να κουνάει τη μπαγκέτα- εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να προχωρήσουν σε παράνομες αναδρομικές περικοπές μισθών. Επιπλέον, δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό που αφορά στην έναρξη ισχύος της Σύμβασης, με κίνδυνο να μην καταβληθούν ποτέ οι μισθοί για τους μήνες Ιανουάριο ως Απρίλιο του 2014.

Γνωρίζουμε ότι η Κοινωνία πονά εξ αιτίας της κρίσης και της βίαιης φτωχοποίησης, ενώνουμε όμως και την δική μας δυσκολία με την αγανάκτηση όλου του κόσμου, που αγωνιζόμαστε να εξυπηρετούμε σε άθλιες συνθήκες" αναφέρει σχετική ανακοίνωση τους.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ