23.1.2016 12:28

Πάρτε μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝ. ΛΕΤΣΑΙΝΑ

Τη λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας για την περιοχή της Λέτσαινας, ζητούν από τον Δήμο με επιστολής τους οι Ποδηλάτες Χίου, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή, είναι άκρως επικίνδυνες.

" Η οδός Παναγίας Λέτσαινας, λόγω οδικής αναρχίας και δημοτικής εγκατάλειψης, εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων ζωής σε κάθε χρήστη της, ιδιαίτερα στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους δικυκλιστές.

Η έλλειψη οδικής σήμανσης έχει ως συνέπεια την μη νόμιμη στάθμευση οχημάτων που πρέπει να απαγορευθεί και με το δεδομένο ότι μέχρι σήμερα έχει χαρακτήρα εθνικής οδού.

Πέραν τούτου, εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πεζούς, πολλοί από τους οποίους είναι μαθητές, γονείς και καθηγητές του 4ου Γυμνασίου και του Καρράδειου Δημοτικού Σχολείου που συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα νερά που εκσφενδονίζονται από τα αυτοκίνητα στους λάκκους και στο χαντάκι, που είναι ακάλυπτο.

Επί πλέον στερείται των στοιχειωδών πεζοδρομίων που είναι απολύτως απαραίτητα για την όδευση και προστασία των πεζών.

Θερμή παράκληση – απαίτηση όπως ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Χίου εισηγηθεί τα προβλεπόμενα από τον ΚΟΚ μέτρα και κατασκευές οδικής ασφάλειας", αναφέρουνσ την επιστολή τους οι ποδηλάτες, ζητώντας αν μη τι άλλο, τα αυτονόητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ