11.1.2024 21:17

Παρουσία της Χιακής κοινότητας η εγκατάσταση του σπουδαίου Σταμάτη Κριμιζή στη θέση του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών

"Η ανθρωπότητα ανοίγει δύο κουτιά της Πανδώρας ταυτόχρονα - την τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική αλλαγή - και η επιβίωση του ανθρώπινου είδους θα εξαρτηθεί από το πώς θα χειριστούμε τις δύο αυτές προκλήσεις". Τα παραπάνω επεσήμανε ο σπουδαίος διαστημικός επιστήμονας, Σταμάτης Κριμιζής, σε σημερινή ομιλία του κατά τη δημόσια συνεδρία εγκατάστασής του ως προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το 2024.

Στην ομιλία με θέμα "Εποχή του Διαστήματος: Εξερεύνηση, Περιβάλλον, Οικονομία και Επιβίωση του Διαστημόπλοιου Γη" ο κ. Κριμιζής υπενθύμισε ότι "δεν υπάρχει κιβωτός του Νώε για να επιβιβαστούμε και να πάμε σε άλλο πλανήτη και αν δεν καταφέρουμε να κρατήσουμε αυτόν τον πλανήτη, τότε θα χαθεί το ανθρώπινο γένος". "Η λύση είναι να προστατεύσουμε τη Γη, τουλάχιστον για τα επόμενα εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια", συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, αναφέρθηκε και στην αλματώδη αύξηση του ρυθμού εμπορικών δραστηριοτήτων στις υπηρεσίες του Διαστήματος και πρόσθεσε ότι οι εφαρμογές διαστημικών τεχνολογιών αποτελούν το υπόβαθρο της σημερινής οικονομίας, καθώς κάθε επένδυση ενός ευρώ στις διαστημικές τεχνολογίες αποδίδει έξι ευρώ στην οικονομία.

Κατά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε επίσης η εγκατάσταση του αντιπροέδρου της Ακαδημίας για το 2024, Μιχάλη Τιβέριου. Επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος, Μιχαήλ Σταθόπουλος, παρουσίασε συνοπτικά το έργο των Κέντρων και Γραφείων Έρευνας της Ακαδημίας για το 2023.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ