24.8.2012 16:19

Πάρκο κυκλοφοριακής αδιαφορίας

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

 
Το μικρό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που κατασκευάστηκε το 2009 από τη δημοτική αρχή Βρουλή στη νοτιοδυτική πλευρά του κήπου της πλατείας Βουνακίου έχει εγκαταλειφθεί και συμπεριλαμβάνεται σε ένα από τα δεκάδες δημόσια έργα που σχεδόν από τότε που κατασκευάστηκαν εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και στις ορέξεις των καιρικών συνθηκών και του χρόνου.
Το έργο, κόστισε ελάχιστα χρήματα στο δήμο, αφού κατασκευάστηκε με ίδια μέσα της Τεχνικής Υπηρεσίας, άσφαλτο που είχε περισσέψει από άλλα έργα και μεταχειρισμένες πινακίδες.  Τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, καταβλήθηκε σοβαρή προσπάθεια για να αποδόσουν ο στόχος και η φιλοσοφία του έργου, που  είναι η διδασκαλία των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά της σχολικής ηλικίας. Οργανωμένες επισκέψεις σχολικών τάξεων, ειδικών ομάδων και μεμονωμένων φορέων, φροντίδα από το δήμο σε σχετικά καλό επίπεδο. Με το πέρασμα του χρόνου η δράση εγκαταλείφθηκε, το ενδιαφέρον ατόνησε, η νέα δημοτική αρχή δεν ασχολείται καθόλου με το αντικείμενο και οι υποτυπώδεις εγκαταστάσεις ερημώθηκαν με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.
Το καλοκαίρι τελειώνει, η νέα σχολική σεζόν αρχίζει σε λιγότερο από ένα μήνα, η δημοτική αρχή και η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν σημαντικά χρονικά περιθώρια, αλλά πρέπει και μπορούν να συνεργαστούν για να αξιοποιηθούν και να αποδόσουν ανταποδοτικά οι εγκαταστάσεις.
Αν δεν αξιοποιηθούν καλό θα είναι να αφαιρεθούν οι τσιμεντοστρώσεις και οι φθαρμένες πινακίδες και να αποκατασταθεί ο χώρος ως φυσική συνέχεια της φυτοτεχνικής υποδομής του κήπου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ