7.5.2014 11:57

Παρκινγκ η … μάντρα

70 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

Λύση στο αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο αναφορικά με τους χώρους στάθμευσης για ασθενείς κι επισκέπτες έρχεται να δώσει  η απόφαση της Διοίκησης του «Σκυλιτσείου» να αξιοποιήσει τη μάντρα που βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο ως χώρο στάθμευσης οχημάτων.
«Βρήκα μια κατάσταση ανεξέλεγκτη  στην αυλή του Νοσοκομείου από τα αυτοκίνητα. Υπήρχαν οχήματα σταθμευμένα μπροστά από τα επείγοντα, από τη μονάδα νεφρού, από την τροφοδοσία. Ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν ακόμη και τα ίδια τα ασθενοφόρα», περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση ο διοικητής του «Σκυλιτσείου», Γ. Επιτροπάκης.
Ο ίδιος έλαβε μέτρα απαγορεύοντας αρχικά τη στάθμευση στον αύλειο χώρο, αυξάνοντας την αστυνόμευση και  αναζητώντας το χώρο που θα λειτουργούσε βοηθητικά για τη στάθμευση των οχημάτων.
Αυτός εντοπίστηκε απέναντι ακριβώς, σε  χώρο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, που λειτουργούσε ως μάντρα. Όπως εξήγησε στον «π» , ο χώρος θα είναι ελεύθερος και θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Ιούλιο. «Ο χώρος είναι σχεδόν έτοιμος, είναι τετραγωνισμένος  και δεν θέλει πολλές εργασίες για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας μπορεί να εξυπηρετήσει 70 αυτοκίνητα» .
Σε ιδιώτη
Εκείνο που απομένει είναι να «φύγει»  ο τωρινός ενοικιαστής. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για να δημοπρατηθεί ο χώρος και να αξιοποιηθεί από ιδιώτη. «Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο χώρος, να υπάρχει τάξη και ταυτόχρονα ασφάλεια, θα πρέπει να δοθεί η διαχείριση του σε ιδιώτη. Το αντίτιμο για το Νοσοκομείο θα είναι μικρό, αφού ο στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε κι όχι να κερδίσουμε χρήματα», εξηγεί ο κ. Επιτροπάκης όλο το σχεδιασμό του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ