20.1.2014 16:14

Πάρκιγκ, φως και εκκλησία

Χώρο στάθμευσης ζητούν να αποκτήσουν στην περιοχή τους οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγ. Ισιδώρου, κοντά στο Νοσοκομείο. Τον έχασαν από τότε που η Αρχαιολογία απαλλοτρίωσε αναγκαστικά από το Δήμο το οικόπεδο που χρησιμοποιούσαν για στάθμευση δίπλα στα ερείπια της Εκκλησίας, επειδή υπάρχουν και εκεί ευρήματα  που δεν έχουν ανασκαφεί. Μαζί με αυτό απαλλοτριώθηκε και  ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου, με αποτέλεσμα  η άλλοτε φαρδιά οδός Αγ. Ισιδώρου να έχει μετατραπεί σε ένα στενό από το οποίο  περνάει μόνο ένα αυτοκίνητο.

Η δημιουργία χώρου στάθμευσης είναι επιτακτική ανάγκη, αλλά σε κακή κατάσταση είναι και ο βραδινός φωτισμός της πλατείας. Με δύο μόνο λάμπες η περιοχή είναι θεοσκότεινη.

Βέβαια αυτό που επιθυμούν περισσότερο από όλα, είναι να τους επιτρέψει κάποτε η Αρχαιολογία να ξαναχτίσουν το ναό τους και να αποκτήσουν και πάλι δικό τους λατρευτικό θρησκευτικό χώρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ