7.6.2012 18:00

Παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων για τον έλεγχο νομιμότητας διάνοιξης δρόμου σε δασική έκταση

Παρέμβαση για τον έλεγχο της νομιμότητας της διάνοιξης δρόμου σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάδες πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με επιστολές προς το Δήμο Χίου, την Περιφέρεια Βορ Αιγαίου αλλά και το δασαρχείο. Οι υποψήφιες των ΟΠ Μαρία Μπογή και Φίλια Χαλάτση, επισκέφτηκαν την περιοχή, διαπίστωσαν από κοντά το πρόβλημα και απευθύνθηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την εξέταση της νομιμότητας των ενεργειών αυτών.  
 
Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαδικασιών για τις καταγγελίες που είχαμε κάνει τον προηγούμενο Νοέμβριο για τα προβλήματα που είχαν προκληθεί από το έργο κατασκευής της εθνικής οδού Χίου -Καρδαμύλων, καθώς πράγματι διαπιστώθηκαν τα προβλήματα από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και αναμένουμε πλέον την παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ για τα περαιτέρω.
 
Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε ότι κύριο μέλημα μας θα πρέπει να είναι όλες οι πολιτικές αλλά και οι καθημερινές πρακτικές  να  διασφαλίζουν ότι διατηρούμε αυτό τον μοναδικό πλούτο των νησιών μας όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Δεν τον σπαταλάμε απερίσκεπτα και κοντόφθαλμα. Δεν τον διαθέτουμε για επεμβάσεις που στοχεύουν στο γρήγορο πλουτισμό αλλά προσαρμόζουμε τις ανθρώπινες παρεμβάσεις μας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις οικολογικές και πολιτισμικές αντοχές των νησιών μας. Γιατί υπάρχει ζωή και μετά το μνημόνιο. Και εάν χάσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το φυσικό μας πλούτο, το υπέροχο φυσικό μας περιβάλλον θα είμαστε δυο φορές φτωχοί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ