14.5.2016 19:56

Παρέμβαση της διοίκησης του "Σκυλίτσειου" για τον 44χρονο Σύριο

Την παρέμβαση της διοίκησης του "Σκυλίτσειου" Νοσοκομείου προκάλεσε το δημοσιεύμα του Ισλανδού δημοσιογράφου Benjamin Julian, που δημοσίευσε το politischios.gr, σχετικά με τον αγώνα που δίνει ο 44χρονος Mohamed Azantin για να κρατηθεί στη ζωή. 
 
Το "Σκυλίτσειο" σημειώνει ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταφερθεί στην Αθήνα ενώ η νοσηλεία του  προσέκρουσε μεταξύ άλλων και στην άρνηση του να δεχθεί συγκεκριμένες ιατρικές μεθόδους.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 
Ο Κος Azantin  Mohamed, 44 ετών, πρόσφυγας με προϋπάρχουσα βαριά αναπηρία νοσηλεύεται  στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», από 23/03/2016 στη Χειρουργική Κλινική, λόγω οξείας χειρουργικής κοιλίας (γενικευμένη πυώδης περιτονίτιδα).
Αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και κατά την διάρκεια της νοσηλείας του έχει εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές οι οποίες σχετίζονται με την προϋπάρχουσα αναπηρία του, τον αρνητισμό του σε πολλούς ιατρικούς χειρισμούς και με την βαρύτητα της παρούσας νόσου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παρουσιάσει ασταθή γενική κατάσταση με καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή του (νοσηλεύθηκε χαρακτηριστικά  σε δύο περιόδους μετεγχειρητικά στην ΜΑΦ του Νοσοκομείου μας).
Υπ’ αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι δεν υπήρχε απόλυτη ένδειξη διακομιδής (έλλειψη φαρμάκων, ιατρικών μέσων ή/και εξειδικευμένων ιατρών) αποφασίσθηκε η συνέχιση της νοσηλείας του στο Γ.Ν.Χίου «Σκυλίτσειο».
Ο ασθενής σιτίζεται από του στόματος είναι απύρετος και στο χειρουργικό τραύμα έχει γίνει εφαρμογή αντλίας κενού για ταχύτερη επούλωση.
Καθημερινά η αντιμετώπιση γίνεται με την ιατρική γνώση και δεοντολογία και κατά τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπιζόταν κάθε Έλληνας πολίτης με αντίστοιχα προβλήματα υγείας.
Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών είναι κατά την παρούσα φάση νοσηλείας του να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του, εξετάζεται δε υπό αυτές τις συνθήκες, η μεταφορά του στο μέλλον σε κέντρο των Αθηνών για περαιτέρω εξειδικευμένη αντιμετώπιση (πλαστική χειρουργική κλπ).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ