13.9.2013 11:54

Παράταση του «Βοήθεια Στο Σπίτι»

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Η ΔΗΚΕΧ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΕΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Για έναν ακόμη χρόνο θα απολαμβάνουν την προσφορά των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου οι 750 ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Το πρόγραμμα και οι πιστώσεις που απαιτούνται για την  ετήσια παράταση έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή και σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα η έγκριση της νέας δράσης, όπως ανακοίνωσαν με συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Μάκης Κοντούδης και η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στο πρόγραμμα Αριέττα Γιακούμα.
Η χρηματοδότηση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΚΑΓΕ  του ΣΚΑΠ, με δαπάνη 60 εκ. ευρώ. Σημαντικό είναι και το ότι η ΔΗΚΕΧ της Χίου, σε αντίθεση με άλλες δεν χρωστάει τίποτα στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της. Όμως, παρά το θετικό πρόσημο, εξακολουθεί να ζητάει από το δήμο να σταθεί κοντά της, αρωγός και στήριγμα της κοινωνικής δράσης, της προσφοράς και του έργου που επιτελεί.
Στήριξη απόρων οικογενειών
Από σήμερα η ΔΗΚΕΧ επεκτείνει την κοινωφελή της δράση και στον τομέα της στήριξης των άπορων οικογενειών με είδη πρώτης ανάγκης και σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένο ρουχισμό.
Όσοι θέλουν να συνεισφέρουν, μπορούν να παραδίδουν τα είδη στο γραφείο της Δημοτικής Επιχείρησης στην περιοχή του Ριζαρίου, στο Εμπορικό Κέντρο Ψαρά, κάθε εργάσιμη ημέρα από τις 09:00 έως και τις 13:00.
Οι όροι και τα κριτήρια αποδοχής και παράδοσης των ειδών στους δικαιούχους, θα προσδιορίζονται κυρίως και θα  τροποποιούνται κάθε φορά αν χρειαστεί, με βασικό κριτήριο την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων και τις εκτιμήσει από την κάθε ξεχωριστή επαφή που θα έχει η πρόεδρος με τους απόρους που θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ