12.5.2016 17:26

Παράσημο παρηγοριάς

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Να απαλύνει τον πόνο τους και να παρηγορήσει τις προσπάθειες των μαστιχοπαραγωγών στον δύσκολο αγώνα τους για την διατήρηση της αναγκαστικότητας επιχειρεί ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, απονέμοντας αύριο στην διοίκηση της Ε.Μ.Χ. την ανώτατη διάκριση της Μητρόπολης Χίου, τον Σταυρό του Αγ. Ισιδώρου.

 Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε δια ζώσης τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Χ. Γιώργο Τούμπο, για την παραπάνω πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας  μεταφοράς των εικόνων  της Παναγίας Ρουχουνιώτισσας στην εκκλησία του Αγ. Γιάννη στον Καταρράκτη.

«Λειτουργούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και εποχές, τέτοιες ενέργειες τιμούν, στηρίζουν και βοηθούν όλους τους μαστιχοπαραγωγούς, όχι μόνο την Ένωση», δηλώνει ο Γ. Τούμπος . «Με την κίνηση αυτή ο Σεβασμιότατος αποδεικνύει ότι συμπάσχει μαζί μας, στηρίζει τον αγώνα μας και συμβάλλει με το δικό του Θεάρεστο τρόπο στην ευόδωση του καθημερινού μας αγώνα», συμπληρώνει.

Κάλεσμα

Ο προκαθήμενος της τοπικής εκκλησίας δεν θέλησε να κάνει  καμία αναφορά πριν την απονομή, για να μην αποδυναμώσει την πράξη και τη διαδικασία, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέσω του «π», όμως, καλεί τον κόσμο να δώσει το παρόν στον εκκλησιασμό και την απονομή και  να ακούσει αυτά που θα πει για την Ένωση, με δεδομένη την απόφαση του  να στηρίζει  διαχρονικά το συνεταιρισμό και να  ευλογεί  τον καρπό και  τους κόπους των μαστιχοπαραγωγών.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στον αυριανό Εσπερινό , παραμονή της γιορτής του Αγ. Ισιδώρου, στις 18:30 στη Μητρόπολη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ