23.9.2014 12:31

Παράπλευρες απώλειες

Έκλεισε ο ΧΑΔΑ της πόλης και γέμισε το νησί σωρούς κομμένων κλαδιών

Κατανόηση και συνεργασία ζητάει από τους πολίτες η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, για να αντιμετωπισθεί προς το παρόν και να λυθεί οριστικά αργότερα το πρόβλημα της αποκομιδής των όγκων των κομμένων κλαδιών, που έχουν κατακλίσει τους δημόσιους χώρους και προς το παρόν δεν είναι εύκολο να μαζευτούν.

Το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και επιδεινώνεται από τον Αύγουστο, επειδή έκλεισε ο  ΧΑΔΑ της δημοτικής ενότητας Χίου, όπου μεταφερόταν από το μοναδικό αυτοκίνητο – φορτηγό της υπηρεσίας.

«Με το ένα αυτοκίνητο μπορούσαμε και κάναμε πολλά δρομολόγια, επειδή ο χώρος απόρριψης ήταν κοντά. Τώρα, πρέπει να μεταφέρονται υπό ειδικές προϋποθέσεις στο ΧΥΤΑ της Βέσσας, αλλά το αυτοκίνητο πρακτικά λόγω αποστάσεως μπορεί να κάνει μόνο ένα δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί. Προσωρινά κάποιες ποσότητες μεταφέρονται και καταστρέφονται με κλαδοτεμαχισμό στο χώρο του Καστρομηνά, αλλά αυτό δεν επαρκεί, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και οι καθυστερήσεις πολύ μεγάλες», δηλώνει ο εκτελών χρέη διευθυντή, αναπληρωτής προϊστάμενος της υπηρεσία Κώστας Μπουλάς.

Κράτημα ή κόψιμο

Ευθαρσώς δηλώνει ότι η υπηρεσία προς το παρόν δεν μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικότερα, απευθύνει έκκληση στον κόσμο, να μην τα εναποθέτει στους δημόσιους χώρους μέχρι να βρεθεί και να διαμορφωθεί ένας νέος κοντινός για να μπορεί το αυτοκίνητο να κάνει πάλι πολλά δρομολόγια.  Οι διερευνητικές διαδικασίες επιλογής βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Αν είναι δυνατόν να τα κρατάνε στα σπίτια και τα κτήματα τους και να τα καίνε μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου το Νοέμβριο, ή να τα κόβουν σε τεμάχια μήκους έως ένα μέτρο και να τα εναποθέτουν στα μεγάλα ανοιχτά απορριμματοκιβώτια".

Απαγορεύεται…

Ο Κ. Μπουλάς υπενθυμίζει ότι η εναπόθεση σε δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό καθαριότητας, όπως δεν είναι απόλυτα σωστές και οι χρήσεις του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ, αλλά η υπηρεσία εφάρμοζε και εξακολουθεί να εφαρμόζει  διασταλτικά και με κατανόηση τον υπηρεσιακό κανονισμό, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού και την κάλυψη των αναγκών της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ