28.1.2013 14:56

Παράνομοι και στη διανομή τροφίμων

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

Τα κόλπα που κάνουν ορισμένοι πολίτες αλλά και μερικές  οικογένειες που δεν είναι άπορες, για να ενταχθούν σε προγράμματα παροχής δωρεάν τροφίμων, με αποτέλεσμα να κόβουν την ένταξη άλλων που έχουν πραγματικό πρόβλημα, οδηγούν τους υπεύθυνους στην αλλαγή και αυστηροποίηση των κριτηρίων. Δεν θα αρκεί πλέον μόνο το εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ. για την αποδοχή των αιτήσεων και την ιεράρχηση των δικαιούχων του προγράμματος, αλλά θα απαιτείται και η υποβολή του Ε1 και Ε9 για τη σύγκριση των στοιχείων και την τελική  επιλογή των εντασσόμενων στις λίστες, ενώ δεν θα παίρνουν τρόφιμα όσοι είναι γραμμένοι σε περισσότερους από έναν φορέα.
Ακόμη θα κοπούν και αυτοί που έχει διαπιστωθεί ότι πήραν παράτυπα και φέτος τρόφιμα του ίδιου προγράμματος από πολλούς φορείς, χρησιμοποιώντας διπλό Α.Φ.Μ ή  κάνοντας διπλή εγγραφή με τον ίδιο κωδικό φορολογικού μητρώου. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν ότι δικαιούνται  τροφοδοσία μόνο από ένα φορέα και θα πρέπει να γράφονται μόνο σε ένα σύλλογο. Αν δεν συμμορφωθούν και ακολουθήσουν την ίδια τακτική, η υποψηφιότητα τους θα απορρίπτεται.
Όπως τονίζει ο Θ. Τσατσαρώνης,  «έχουν εντοπισθεί και θα ενημερωθούν οι οικογένειες ή τα άτομα που έχουν παρατυπήσει, πριν την επόμενη διανομή οι προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών θα φροντίσουν για τη σύνταξη της νέας λίστας  και όσοι δεν συμμορφωθούν δεν θα πάρουν τρόφιμα». Ο Δήμος Χίου έχει υποβάλλει ήδη τον φάκελο ένταξης και για την επόμενη χρονιά στο πρόγραμμα. Δικαιούχοι φορείς υλοποίησης είναι  το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μ. Χίου, ο Δήμος Χίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, ο Κεντρικός Σύνδεσμος Πολυτέκνων, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και ο Σύλλογος Διαβητικών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ