5.11.2015 17:35

Παραμένουν 9 στο «Σκυλίτσειο»

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών καθώς και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Η θητεία των εργαζόμενων λήγει στις 31.12.2015 και θα παραταθεί μέχρι 30.09.2016.  

Η απόφαση αυτή ειδικά για το «Σκυλίτσειο» αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού σε αυτό υπηρετούν 9 επικουρικοί γιατροί και η παραμονή τους εξομαλύνει τη λειτουργία του Νοσοκομείου, σε μια περίοδο που όλες οι θέσεις είναι απαραίτητες και αναγκαίες.

«Για το «Σκυλίτσειο» αυτή η απόφαση του υπουργείου είναι πολύ σημαντική.  Παραμένουν στο δυναμικό του νοσοκομείου 9 επικουρικοί που τους έχουμε ανάγκη», δήλωσε στον «π» ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γ. Επιτροπάκης.

Κι έπονται κι άλλοι

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών τις επόμενες μέρες με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ ενώ διερευνάται η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού. 

Επίσης, έχουν ήδη προκηρυχθεί 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων οι οποίες θα αφορούν θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ