22.6.2012 10:57

Παραμένει στο Νεώριο το "Νήσος Χίος"

Συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες αποκατάστασης του πλοίου

 
Στο ναυπηγείο του Νεωρίου εξακολουθεί να βρίσκεται το ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Χίος», το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές μετά την πρόσκρουσή του στο λιμάνι της Τήνου το περασμένο Σάββατο.
Το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα διαστάσεων 1,5 μέτρων ύψους και 1 μέτρου μήκους σε βάθος περίπου 2 μέτρων από την ίσαλο γραμμή, στην αριστερή πρυμναία πλευρά (δείτε τη φωτογραφία).
Από το ρήγμα προέκυψε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την κατάκλιση διαμερισμάτων (V13 – V12), καθώς και παύση λειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής λόγω ζημιάς στην αριστερή έλικα.
 
Με μέριμνα και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, καθώς και προσωπικού Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απάντληση υδάτων.
 
Επίσης διενεργήθηκαν καταδυτικές εργασίες με τοποθέτηση αυτοσχεδίων παρεμβισμάτων – υλικών (μουσαμά, νάιλον κ.λπ.) με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η εισροή υδάτων, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
 
Κατά τη διάρκεια εγκατάστασης εξοπλισμού απάντλησης υδάτων στο «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέπεσε σε χώρο εντός του μηχανοστασίου από ύψος περίπου 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου και εισήχθη για ιατρική παρακολούθηση και αντιμετώπιση των τραυμάτων στη δεξιά ωμοπλάτη και τα πλευρά.
 
Οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του πλοίου συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
ΠΗΓΗ: CYCLADES24.GR
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ